Militari din SUA vin în Moldova, la un exercițiu: vor fi implicate și două aeronave militare C-130 Hercules
Full Article 2 minutes read

Militari din SUA vin în Moldova, la un exercițiu: vor fi implicate și două aeronave militare C-130 Hercules

Începând cu 9 mai, în Republica Moldova va avea loc un exercițiu condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii (SUA) în Europa și Africa. La exercițiu vor participa peste 400 de militari moldoveni dar și militari din SUA. Vor fi implicate inclusiv două aeronave militare C-130 Hercules din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa. Exercițiul are ca scop dezvoltarea capabilităţilor militarilor participanți. 

Reprezentanții Ministerului Apărării de la Chișinău au anunțat că, în perioada 9-16 mai, Armata Națională va participa, la exercițiul „Swift Response-2024”, condus de Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa.

Exercițiul se va desfășura pe teritoriul Republicii Moldova.

La exercițiu vor participa peste 400 de militari din Brigada de Infanterie motorizată „Moldova”, Batalionul cu destinație specială „Fulger” al Armatei Naționale și militari din Divizia aeropurtate 82 din Statele Unite ale Americii.

La instruire vor fi implicate unități de tehnică din dotarea Armatei Naționale, precum și două aeronave militare C-130 Hercules, din cadrul comandamentului SUA în Europa și Africa.

„Scopul antrenamentelor este dezvoltarea capabilităţilor şi creșterea nivelului de interoperabilitate între militarii participanți, precum și punerea în practică a tehnicilor, metodelor şi procedurilor moderne de instruire militară individuală şi colectivă”, au precizat reprezentanții Ministerului Apărării.

Anterior, reprezentanții Ministerului Apărării au declarat pentru NewsMaker că exercițiul „Swift Response” se desfășoară între Armata Națională și Comandamentul Statelor Unite ale Americii în Europa și Africa în baza unor angajamente bilaterale de transfer a experienței. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: