Militari moldoveni, francezi, români, britanici și americani vor asigura securitatea oficialilor europeni la summit-ul din 1 iunie
Full Article 2 minutes read

Militari moldoveni, francezi, români, britanici și americani vor asigura securitatea oficialilor europeni la summit-ul din 1 iunie

Armata Națională va desfăşura, în perioada 25 mai – 2 iunie curent, exercițiul internațional combinat pe domeniul apărării antiaeriene ,,Bastion Aerian-2023”. Exercițiul are drept scop asigurarea măsurilor de securitate pe perioada desfășurării celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene (CPE).

Exercițiul, planificat după cele mai înalte standarde internaționale, va avea loc la centrele de instruire ale Armatei Naţionale și în regiunile adiacente și va reuni peste 200 de militari moldoveni, francezi, britanici, români și americani.

Scopul exercițiului ,,Bastion Aerian – 2023”, care se desfășoară în premieră în țara noastră, este antrenarea subunităților de apărare antiaeriană ale Armatei Naționale și sporirea gradului de interoperabilitate între țările partenere participante la exercițiu. De asemenea, militarii vor asigura protecția antiaeriană ale obiectivelor desemnate în cadrul CPE.

***

Reuniunea Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023, la Chișinău. O invitație oficială în acest sens a fost semnată de președinta Maia Sandu și președintele Consiliului European Charles Michel și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: