Ministerul Apărării: O dronă Shahed ar fi survolat spațiul aerian al Moldovei, în preajma orașului Tiraspol
Full Article 1 minutes read

Ministerul Apărării: O dronă Shahed ar fi survolat spațiul aerian al Moldovei, în preajma orașului Tiraspol

Autoritățile ucrainene au informat omologii din Republica Moldova că o dronă Shahed, tip care este folosit de armata rusă pentru a ataca Ucraina, ar fi survolat spațiul aerian al țării noastre. Cazul ar fi avut loc în noaptea de 6 spre 7 iunie, în preajma orașului Tiraspol, regiunea transnistreană. Acest lucru a fost raportat de Ministerul Apărării, care a precizat că verifică informațiile.

Ministerul Apărării a fost informat de serviciul de supraveghere a spațiului aerian ucrainean despre faptul că în această noapte, la ora 01:42, o dronă de tip Shahed ar fi încălcat spațiul aerian al Republicii Moldova în preajma orașului Tiraspol. Aparatul menționat nu a intrat în spațiul supravegheat de sistemele de cercetare ale Armatei Naționale și sistemul informațional de supraveghere al autorității de control al traficului aerian. La această etapă, Ministerul Apărării este in proces de confirmare a informației recepționate și de determinare a traiectoriei exacte a dronei”, se arată într-un comunicat publicat de Ministerul Apărării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: