Ministerul de Externe: un cetățean al Republicii Moldova a decedat în atacul de la Crocus City Hall
Full Article 2 minutes read

Ministerul de Externe: un cetățean al Republicii Moldova a decedat în atacul de la Crocus City Hall

Un cetățean al Republicii Moldova a fost omorât în atacul armat de la sala de concerte Crocus City Hall din Federația Rusă. Informația a fost confirmată de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la Chișinău într-un comunicat din 25 martie. 

(UPDATE 13:58) MAE a menționat că cetățeanul Republicii Moldova omorât în atac este o femeie în vârstă de 42 ani.

Potrivit informațiilor comunicate de Ambasada Republicii Moldova în Federația Rusă, se confirmă decesul unui cetățean al Republicii Moldova, urmare a masacrului produs în seara zilei de 22 martie, în incinta Centrului Crocus City Hall din orașul Moscova.Adresăm pe această cale sincere și profunde condoleanțe familiei îndoliate, rudelor și prietenilor”, se arată în comunicat.

MAE a declarat că ambasada Republicii Moldova la Moscova este în contact permanent cu autoritățile locale, fiind disponibilă să întreprindă toate acțiunile consulare ce se impun.

Precizăm că, anterior, presa a scris că Cristina Costiucenco, originară din Bender, ar fi  cetățeanul Republicii Moldova omorât în atacul armat din Rusia.

***

Atacul terorist de la Crocus City Hall a avut loc în seara zilei de 22 martie, înainte de concertul trupei Picnic. Mai multe persoane au dat buzna în clădire și au deschis focul. Potrivit ultimelor date, la locul atacului au fost găsite cadavrele a 137 de persoane, inclusiv trei copii. Pe lista răniților figurează 182 de persoane. Pe 23 martie, autoritățile ruse au reținut 11 suspecți, inclusiv toți cele patru persoane care ar fi deschis focul în sala de concerte. Cele patru persoane au fost plasate în arest preventiv, pentru două luni. Decizia a fost luată cu ușile închise, de un tribunal din Moscova pe 24 martie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: