Ministerul Educației, reacție după ce o profesoară de română din Drochia l-a acuzat că și-a atribuit proiectele sale didactice
Full Article 2 minutes read

Ministerul Educației, reacție după ce o profesoară de română din Drochia l-a acuzat că și-a atribuit proiectele sale didactice

Mariana Lefter, profesoară de limbă și literatură română la Liceul Teoretic „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din orașul Drochia, a reproșat public Ministerului Educației și Cercetării (MEC) că a publicat pentru discuții proiectele sale didactice pentru clasele liceale, dându-le drept materiale proprii. Ulterior, cadrul didactic a discutat cazul cu un reprezentat al MEC, care a contactat-o. În urma conversației, Marina Lefter a precizat că va fi trecută în calitate de autor al materialelor sale.

Recent, Marina Lefter a anunțat pe Facebook că a depistat proiectele sale didactice, propuse pentru consultări, pe pagina Ministerului Educației și Cercetării, însă fără mențiunea că ea le-a elaborat.

Am rămas șocată când am văzut proiectele mele personale la LLR (Limba și Literatura Română – n. r.), pentru clasele a XII-a și a XI-a pe pagina MEC propuse pentru discuție… Nici n-am deschis clasa a X-a, bănuiesc că tot e munca mea. Eu m-am împărtășit cu ele în rețea, le-am oferit gratis, nu le-am vândut și nu le-am oferit prietenilor mei, ci tuturor! Acum chiar mi-e interesant cine le-a oferit drept propriul produs, ce obraz gros?”, a menționat cadrul didactic.

Ulterior, prin intermediul aceleași rețele de socializare, Mariana Lefter a anunțat că a discutat cu un reprezentant al Ministerului Educației, care a asigurat-o că instituția „nu tolerează impostorii furtul intelectual”. Profesoara a menționat că numele său va fi figura în calitate de autor în proiectele respective.

MEC s-a autosesizat cu privire la reacția mea despre proiectele didactice de lungă durată la LLR pentru clasele X-XI-XII – a ce-mi aparțin și au fost publicat pe pagina ministerului fără știrea mea spre a fi discutate ulterior de comunitatea pedagogică. Am fost contactată de reprezentantul MEC care mă asigură că nu tolerează impostorii și furtul intelectual. Eu voi fi autorul proiectelor mele nu altcineva. În cel mai apropiat timp voi transmite MEC ultimele variante ale acestor proiecte, actualizate conform reperelor metodologice și ele vor fi disponibile pentru o discuție pe marginea lor. (…) Mulțumesc MEC pentru reacția rapidă și corectitudine”, a scris aceasta.

Ministerul Educației, reacție după ce o profesoară de română din Drochia l-a acuzat că și-a atribuit proiectele sale didactice

Screenshot


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: