Ministerul Sănătății a anunțat că testarea persoanelor la prezența infecției COVID-19 se va face după anumite priorități
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății a anunțat că testarea persoanelor la prezența infecției COVID-19 se va face după anumite priorități

Ministerul Sănătății a anunțat că testarea persoanelor la prezența infecției COVID-19 se va face după anumite priorități. 

Astfel, prioritatea nr.1 îl reprezintă „pacienții suspecți care întrunesc criteriile definiției de caz pentru infecția COVID-19 și lucrătorii medicali cu simptome și contact epidemiologic”.

Ulterior, prioritatea nr. 2 îl reprezintă „pacienții vulnerabili (din instituțiile pentru îngrijiri de lungă durată, persoane cu dizabilități, persoane în etate cu vârsta mai mare de 60 ani) cu simptome”. De asemenea, din această categorie fac parte și „grupurile profesionale cu risc înalt de infectare (lucrătorii din domeniul sănătății, asigurării ordinei publice, vamă, poliție de frontieră, etc) cu simptome”.

Ultimii în lista priorităților sunt „primii indivizi simptomatici dintr-un focar familial sau instituție de tip închis (de ex. școli, penitenciare, spitale de profil specializat etc.). Ceilalți pacienți cu simptome respiratorii similare COVID-19 vor fi considerați cazuri probabile și izolate fără testare suplimentară”.

Precizăm că începând cu 10 aprilie va implementa tratamentul la domiciliu a pacienților cu forme ușoare a infecției COVID-19. Medicii de familie vor asigura identificarea pacienților cu forme ușoare a infecției COVID-19 și informarea acestora privind măsurile obligatorii de tratament, autoizolare și acțiuni în caz de agravare a stării de sănătate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: