Ministerul Sănătății: Certificatele medicale (F-027) se solicită doar pentru copiii care se înmatriculează primar la grădiniță sau clasa întâi
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății: Certificatele medicale (F-027) se solicită doar pentru copiii care se înmatriculează primar la grădiniță sau clasa întâi

Ministerul Sănătății precizează că certificatele medicale de tip F-027 se solicită doar pentru copiii care se înmatriculează primar la grădiniță sau clasa întâi.

x

La data de 31.07.2020, Ministerul Sănătății a aprobat Ordinul nr. 703/2020 „Cu privire la examinările medicale profilactice a copiilor pentru admitere în instituţiile de învățământ preşcolar primar şi gimnazial, inclusiv periodice, în condiţiile pandemiei cu infecția cu Coronavirus de tip nou (COVID-19)”.

Instituția informează că prevederile ordinului respectiv se referă la 2 tipuri de examene medicale:

1. Pentru admiterea (înmatricularea copiilor în instituțiile de învățământ, înmatricularea pentru frecventarea grădiniței, înmatricularea în clasa întâi sau în cazul când este schimbată școala), până la data de 20.08.2020. În cazuri argumentate, perioada de efectuare a examenului medical poate fi prelungită.

2. Pentru controlul profilactic periodic a copiilor sănătoși la vârste standarde, care se efectuează programat pe parcursul anului.

Scopul aprobării ordinului este de a simplifica procedura efectuării examinărilor medicale profilactice menționate la copii, inclusiv excluderii supraaglomerării în cadrul instituțiilor medicale.

În acest context, Ministerul Sănătății precizează că nu este necesar examenul medical și prezentarea certificatului (F-027) pentru toți copiii și elevii, odată cu începerea procesului educațional de la 1 septembrie 2020.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: