Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi participă la reuniunea „Grupul Rammstein”, în susținerea Ucrainei. SUA a anunțat că va oferi armament de $675 mln
Full Article 1 minutes read

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi participă la reuniunea „Grupul Rammstein”, în susținerea Ucrainei. SUA a anunțat că va oferi armament de $675 mln

Ministrul Apărării Anatolie Nosatîi participă astăzi la reuniunea „Grupul Rammstein”, Grup de Contact pentru susținerea Ucrainei. Reuniunea este o platformă la nivel de miniștri ai apărării din 55 de state. Înainte de reuniune, care are loc sub conducerea șefului Departamentului de Apărare al SUA, ministrul american al Apărării a anunțat că urmează să livreze Ucrainei noi ajutoare militare – în valoare de 675 de milioane de dolari. 

Reuniunea are loc în localitatea Rammstein, Republica Federală Germania.

La evenimentul, care are ca scop discutarea situației actuale de securitate din Ucraina, participă miniștrii apărării ai țărilor aliate NATO și partenerii internaționali.

Înainte de întâlnirea „Rammstein” unde se discută despre sprijinul pe termen lung cordat Ucrainei în contracararea Rusiei, ministrul american al Apărării Lloyd Austin a anunțat că președintele american Joe Biden a aprobat noi transporturi de arme în valoare de 675 milioane de dolari către Ucraina, scrie BBC.

În cadrul reuniunii, potrivit reprezentanților Ministerului Apărării, Nosatîi va trece în revistă asistența umanitară acordată Ucrainei de către Republica Moldova, inclusiv în contextul managementului fluxului de refugiați din Ucraina, gestionat de Centrul Unic de Gestionare a Crizei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: