Anticoruptie.md

Ministrul Finanțelor demisionează. Noua funcție pe care o țintește Petru Rotaru

Petru Rotaru pleacă din funcția de ministru al Finanțelor. El își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei (BNM). Până la confirmarea în Parlament a candidaturii sale, Rotaru își va duce la îndeplinire mandatul de ministru al Finanțelor. Precizările au fost făcute de premierul Dorin Recean pe 25 iulie. 

Premierul Dorin Recean a mulțumit lui Petru Rotaru „pentru activitatea sa la Ministerul Finanțelor, contribuția energică în echipa Guvernului și pentru realizarea cu succes a obiectivelor stabilite ale Ministerului Finanțelor ce țin de executarea bugetului de stat”.

„Petru a consolidat relațiile cu mediul de afaceri, instituțiile administrației publice centrale și este un bun prieten al comunităților locale”, a adăugat Recean.

Premierul a menționat că Rotaru „își va continua activitatea profesională în serviciul public la Banca Națională a Moldovei”.

„Până la confirmarea în Parlament a candidaturii sale, domnul Petru Rotaru își va duce la îndeplinire mandatul de ministru al Finanțelor”, a precizat Recean.

Actualizare: Reprezentanții BNM au declarat că guvernatoarea Anca Dragu a înaintat, pe 25 iulie – parlamentului, propunerea de numire a lui Petru Rotaru în funcția de viceguvernator al băncii centrale. „Decizia face parte din demersurile BNM de asigurare a stabilității și dezvoltării continue a sectorului financiar din Republica Moldova”, au comunicat reprezentanții Băncii.

***

Petru Rotaru a preluat fotoliul de ministru al Finanțelor după demisia Veronicăi Sirețeanu. El a depus jurământul de învestire în funcție pe 28 septembrie 2023. Până a fi numit ministru, Rotaru a ocupat funcția de președinte al Serviciului Fiscal de Stat. Anterior, el a activat în domeniul financiar fiscal începând 2006, atât în sectorul privat, cât și în sectorul public. În perioada 2010-2012, Rotaru a condus, inclusiv, Inspectoratul Fiscal de Stat Ialoveni. Petru Rotaru a absolvit facultatea Finanțe la ASEM. Totodată, el deține și un master în Drept financiar fiscal la aceeași instituție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Getty Images/imagine simbol

Întârziere de peste 28 de ore. Pasagerii zborului Paris–Chișinău pot solicita o compensație de 400 euro

Zborul de pe ruta Paris–Chișinău, care a suferit o defecțiune tehnică la aeronavă, a înregistrat o întârziere de peste 28 de ore. Cei 189 de pasageri ai cursei au dreptul să solicite o compensație în valoare de 400 de euro. Informația a fost comunicată de Autoritatea Aeronautică Civilă, care a anunțat că decolarea noii aeronave, identificată de operatorul aerian, a fost programată pentru ora 14:20, ora locală Paris. Astfel, ținând cont de cele comunicate de Autoritate, zborul ar fi trebuit deja să decoleze.

Autoritatea Aeronautică Civilă a precizat că zborul care a înregistrat întârzieri este operat de SkyUp Malta.

„Zborul întârziat Paris–Chișinău urmează să decoleze în aproximativ 40 de minute, (14:20 ora locală Paris) având la bord 189 de pasageri”, au comunicat reprezentanții Autorității Aeronautice în jurul orei 15:00.

Reprezentanții Autorității au mai spus că „întârzierea este de peste 28 de ore, iar potrivit reglementărilor în vigoare privind drepturile pasagerilor, aceștia pot solicita o compensație în valoare de 400 euro per pasager, având în vedere distanța ortodromică”. „De asemenea, în astfel de situații, operatorul are obligația de a asigura hrană, băuturi, cazare și transport pentru pasagerii afectați. În cazul în care nu li s-au oferit aceste servicii, pasagerii sunt încurajați să se adreseze cu o petiție Autorității Aeronautice Civile”, au declarat reprezentanții instituției.

Amintim, cu câteva ore în urmă, la ora 11:04, reprezentanții Autorității Aeronautice Civile anunțau că un zbor de pe ruta Paris–Chișinău înregistrează o întârziere semnificativă din cauza unei defecțiuni tehnice la aeronavă. Instituția preciza că operatorul aerian a identificat deja o altă aeronavă, iar îmbarcarea pasagerilor „urmează să înceapă în scurt timp”.

Ai zbor întârziat, anulat sau bagaj pierdut? Vezi aici drepturile pasagerilor avia.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: