Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco s-a întâlnit în Israel cu omologul său Gideon Sa’ar. L-a invitat în Moldova
Full Article 1 minutes read

Ministrul Justiției Sergiu Litvinenco s-a întâlnit în Israel cu omologul său Gideon Sa’ar. L-a invitat în Moldova

Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, și secretarul de stat al Ministerului Justiției, Iulian Rusu, au avut o întrevedere, la Ierusalim, cu viceprim-ministrul, ministrul Justiției al Statului Israel, Gideon Sa’ar. Potrivit unui comunicat de presă, oficialii au discutat despre consolidarea cooperării moldo-israeliene, schimbul de experiență privind reforma justiției și colaborarea în cazurile de asistență juridică dintre cele două țări. 

Sergiu Litvinenco a vorbit despre prioritățile instituției pe care o conduce, dar și despre reformele inițiate în sistemul judecătoresc și cel al procuraturii. În context, ministrul Justiției a subliniat interesul țării noastre în aprofundarea relațiilor bilaterale, în special în domeniul justiției.

La rândul său, ministrul Gideon Sa’ar a reiterat deschiderea Israelului pentru cooperare și a subliniat disponibilitatea țării sale de a împărtăși bunele practici în combaterea corupției și consolidarea independenței sistemului judecătoresc.

La finalul discuțiilor, ministrul Sergiu Litvinenco a lansat omologului său israelian invitația de a efectua o vizită în Republica Moldova. Aceasta a fost acceptată și urmează să aibă loc în curând.

Întrevederea a avut loc în cadrul vizitei de lucru a ministrului Justiției al Republicii Moldova în Statul Israel.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: