Ministrul Sănătății: 37 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă
Full Article 2 minutes read

Ministrul Sănătății: 37 de persoane infectate cu COVID-19 sunt în stare gravă

37 dintre pacienții din Republica Moldova infectați cu COVID-19 sunt în stare gravă. Informațiile au fost confirmate de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefing-ului de presă din 1 aprilie. 

Potrivit informațiilor deținute de Ministerul Sănătății, 73 dintre cazurile de COVID-19 din Republica Moldova sunt de import, iar 280 cazuri cu transmitere locală.

La Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă” sunt internate 125 de persoane, 26 fiind în stare gravă.

La Spitalul clinic municipal de boli contagioase pentru copii sunt, în prezent, 33 de pacienți infectați cu coronavirus: 11 adulți și 22 de copii. 27 de persoane sunt în stare de gravitate medie, iar restul în stare satisfăcătoare.

La Spitalul clinic Republican sunt 11 persoane în stare gravă și 4 în stare satisfăcătoare.

La Spitalul „Emilian Coțaga” rămâne internată o mamă a cărei primă probă a fost negativă, iar dacă și cea de-a doua se va dovedi a fi negativă, aceasta va fi externată.

La Spitalul clinic al Ministerului Muncii, Sănătății și Protecției Sociale sunt 82 de persoane: 31 în stare de gravitate medie, iar 51 în stare satisfăcătoare.

La Spitalul clinic Bălți sunt 10 persoane în stare de gravitate medie, iar 6 în stare satisfăcătoare.

La Spitalul din Căușeni sunt internate 14 persoane, 5 în stare de gravitate medie, iar 9 în stare satisfăcătoare.

La Spitalul „Arhanghelul Mihail” sunt internate 4 persoane cu COVID-19.

La Spitalul din Cahul este internată o persoană infectată cu covornavirus.

La Maternitatea nr. 2 din capitală sunt internate 6 femei infectate cu COVID-19: 3 în stare de gravitate medie și 3 în stare satisfăcătoare.

La Institutul de Medicină Urgentă sunt internate 5 persoane infectate cu COVID-19, care au nevoie de intervenții chirurgicale.

Precizăm că, în prezent, în Republica Moldova, 353 de persoane sunt infectate cu Covid-19. Din totalul pacienților testați pozitiv, până astăzi, au fost tratați 22, printre care și doi copii. Alte patru persoane și-au pierdut viața, fiind răpuse de Covid-19.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: