Ministrul Sănătății: „Au fost mai multe suspiciuni de îmbolnăvire cu coronavirus în Republica Moldova, însă nu s-au confirmat”
Full Article 2 minutes read

Ministrul Sănătății: „Au fost mai multe suspiciuni de îmbolnăvire cu coronavirus în Republica Moldova, însă nu s-au confirmat”

Ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat joi, 27 februarie, în plenul parlamentului, un raport privind măsurile luate de guvern în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus în Europa. Potrivit acesteia, au fost preluate analize de la mai multe persoane care s-au întors recent din Italia, însă nu a fost confirmat niciun caz de îmbolnăvire. 

Viorica Dumbrăveanu a menționat că au existat mai multe suspiciuni de îmbolnăvire în cazul persoanelor întoarse recent din Italia, însă niciunul nu s-a confirmat. Aceasta a dat asigurări că guvernul nu va încerca să ascundă existența unor eventuale îmbolnăviri.

„Suntem în contact permanent cu guvernul Italiei, României și Ucrainei, pentru a face schimb de date în permanență. De asemenea, ținem legătura cu China și monitorizăm situația persoanelor care s-au aflat pe nava de croazieră din Japonia, dar doi dintre moldovenii care se aflau acolo au dublă cetățenie și au decis să plece în România”, a adăugat Viorica Dumbrăveanu.

Astfel, toți pasagerii care ajung în Republica Moldova prin Aeroportul Chișinău sunt verificați cu un aparat de scanare a temperaturii.

  • Persoanele care se întorc din zonele de risc sunt informate asupra pericolului și sunt incluse într-o listă specială. De asemenea, aceștia sunt izolați la domiciliu timp de 14 zile;
  • Persoanele care demonstrează simptome de îmbolnăvire și se întorc din zonele de risc sunt plasate în izolare;
  • Au fost amenajate saloane speciale care, la necesitate, vor servi pentru izolarea pacienților;
  • Cei care prezintă simptome de îmbolnăvire vor completa o anchetă specială;
  • Zilnic, reprezentanții organelor de profil se întrunesc în ședințe și analizează situația din țară;
  • La TV vor fi difuzate spoturi de informare privind prevenirea cazurilor de îmbolnăvire, dar și măsurile care trebuie luate în cazul apariției simptomelor

Potrivit bilanțului prezentat de ministrul Sănătății, în prezent, la nivel global, sunt confirmate circa 81 de mii de cazuri de îmbolnăvire. Au fost înregistrate 2760 decese.

Prezența virusului a fost confirmată în 29 de țări. În Europa sunt, în prezent, 381 de cazuri.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: