Ministrul Sănătății: În prezent sunt 6 suspecți de coronavirus, internați la spitalul „Toma Ciorbă”
Full Article 2 minutes read

Ministrul Sănătății: În prezent sunt 6 suspecți de coronavirus, internați la spitalul „Toma Ciorbă”

În prezent, în Spitalul „Toma Ciorbă” din capitală sunt internați 6 adulți, care au fost testați pentru COVID-19, iar medicii urmează să anunțe rezultatul analizelor. Informația a fost anunțată de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unei conferințe de presă. Aceasta a precizat că pe parcursul zilei de 9 martie au fost efectuate analize în cazul a doi adulți și doi copii, iar rezultatul este negativ. 

„Avem internați la „Toma Ciorbă” 6 persoane adulte, care au fost aduse de la punctele de trecere a frontierei terestre și aeriene. S-au preluat probele și vom reveni cu detalii, după ce vor fi făcute probele pentru diagnostic și de verificare. Toate 6 persoane au revenit din zonele de risc, toți 6 sunt adulți”, a informat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ministrul Sănătății a confirmat că 17 cetățeni ai Republicii Moldova se află în regim de izolare în România, iar Ministerul Afacerilor Externe menține legătura cu colegii de peste Prut și va reveni cu informații privind starea acestora.

Ministrul Sănătății a mai spus că, în prezent, sunt transportați la spital toți călătorii care revin în țară în stare febrilă, nu doar cei din nordul Italiei. Cât despre femeia de 48 de ani, infectată cu COVID-19, Viorica Dumbrăveanu a precizat că dinamica este ușor pozitivă și în prezent aceasta nu are nevoie de respirație asistată.

Totodată, oficialul a îndemnat toate persoanele să dea dovadă de responsabilitate și să indice date veridice în fișele epidemiologice, ținând cont că vor urma și anumite sancțiuni pentru cei care nu respectă indicațiile.

„Termoscanerul trebuie să fie funcționat 24/24, fișele trebuie să fie completate non-stop”, a subliniat Viorica Dumbrăveanu.

În ceea ce ține despre izolete și dotarea asistemului de asistență medicală urgentă prespitalicească cu izolete, minsitrul Sănătății a menționat că, potrivit prevederilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), acestea sunt necesare în cazul infecțiilor extrem de grave, cum este Ebola, nu și în cazul COVID-19.

Ministrul Sănătății a mai spus că reprezentanții instituției vor organiza conferințe de presă de două ori pe zi, pentru a ține la curent populația cu situația privind COVID-19.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: