Ministrul ucrainean al Apărării și-a cerut scuze public, la o zi după ce a comis o gafă, întrebat despre pierderile suferite de armată
Full Article 2 minutes read

Ministrul ucrainean al Apărării și-a cerut scuze public, la o zi după ce a comis o gafă, întrebat despre pierderile suferite de armată

Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov a transmis un mesaj, pe 17 aprilie, în care și-a cerut scuze, după ce cu o zi înainte a declarat că armata din țara sa a suferit mai puține victime decât a numărat Turcia după cutremurul devastator din luna februarie.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, oficialul ucrainean a subliniat că „știm cum e să îngropi mii de oameni nevinovați”.

„Îmi cer sincer scuze față de oricine din Ucraina sau Turcia care s-a simțit ofensat de comentariul meu în interviul pentru ziarul spaniol La Razon. Ucrainenii sunt alături de poporul turc. Știm cum e să îngropi mii de oameni nevinovați – prieteni și vecini. Le sunt recunoscător prietenilor noștri turci pentru sprijinul lor neclintit și poziția lor fermă privind Crimeea de la începutul războiului”, a scris Oleksii Reznikov.

Îmi cer sincer scuze față de oricine din Ucraina sau Turcia care s-a simțit ofensat de comentariul meu în interviul pentru ziarul spaniol La Razon. Ucrainenii sunt alături de poporul turc. Știm cum e să îngropi mii de oameni nevinovați – prieteni și vecini. Le sunt recunoscător prietenilor noștri turci pentru sprijinul lor neclintit și poziția lor fermă privind Crimeea de la începutul războiului”, a scris Oleksii Reznikov pe Twitter.

Scuzele vin la o zi după ce a refuzat să precizeze numărul militarilor ucraineni morţi în războiul cu Rusia, afirmând în schimb că acesta este mai mic decât cel al cetăţenilor turci care au murit în cutremurele care s-au produs în februarie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.




Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: