Minneapolis: Ciocniri violente pentru a doua noapte, după moartea unui tânăr de culoare ucis de poliţie (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Minneapolis: Ciocniri violente pentru a doua noapte, după moartea unui tânăr de culoare ucis de poliţie (VIDEO)

Orașul american Minneapolis a fost scena unor noi proteste, pentru a doua zi consecutiv. Se întâmplă după moartea lui Daunte Wright, un afro-american în vârstă de 20 de ani, care ar fi fost ucis de poliție, scrie The Guardian.

Poliția s-a confruntat cu protestatarii pentru o a doua noapte la rând în suburbiile din Minneapolis, după omorul lui Daunte Wright, în vârstă de 20 de ani. Acesta ar fi fost împușcat de către un ofițer de poliție pe 11 aprilie.

Forțele de ordine au utilizat gaze lacrimogene pentru a dispersa cele câteva sute de oameni adunate în fața sediului poliției. Unii protestatari au răspuns cu focuri de artificii.

Luni după-amiază, președintele Joe Biden și vicepreședinta Kamala Harris au venit cu reacții. Joe Biden a declarat că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege: „Astăzi mă gândesc la Daunte Wright și la familia sa – la durerea, furia și traumele pe care le trăiește America în fiecare zi. În timp ce așteptăm o investigație completă, știm ce trebuie să facem pentru a merge mai departe: reconstruim încrederea și asigurăm răspunderea, astfel încât nimeni să nu fie mai presus de lege ”.

La rândul său, vicepreședinta SUA Kamala Harris a declarat că rugăciunile nu sunt suficiente. Într-o postare pa pagina sa de Twitter, aceasta a menționat că oamenii legii trebuie să facă lumină în acest caz: „Daunte Wright ar trebui să fie în continuare alături de noi. În timp ce se desfășoară o investigație, națiunea noastră are nevoie de dreptate și vindecare, iar familia lui Daunte trebuie să știe de ce copilul lor este mort – merită răspunsuri”.

Daunte Wright fusese oprit de polițiști după o presupusă încălcare a traficului. În urma unei altercații cu oamenii legii, acesta a fost împușcat.

Tragedia a reaprins furia la Minneapolis, la mai puțin de un an de la revoltele provocate de moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare de 46 de ani. Decesul acestuia a survenit în timp ce poliţistul Derek Chauvin l-a presat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute. Cererile de ajutor din partea lui Floyd au fost înregistrate video de un trecător, iar difuzarea imaginilor a dus la declanşarea unor proteste naționale și la recunoașterea internațională a mișcării Black Lives Matter, apărute în 2013.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: