Minor neadmis într-un centru de plasament, după ce a fost externat din Spitalul de Psihiatrie. Reacția Avocatului Copilului
Full Article 2 minutes read

Minor neadmis într-un centru de plasament, după ce a fost externat din Spitalul de Psihiatrie. Reacția Avocatului Copilului

Un centru de plasament pentru copii a refuzat să preia un copil rămas temporar fără ocrotire părintească. Acesta primise tratament medicamentos de tip psihiatric la Spitalul Clinic de Psihiatrie. Cazul a fost făcut public de Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, Maia Bănărescu, după ce a fost sesizat de instituția medicală.

Ombudsmanul Copilului a întreprins o vizită de lucru la instituția medicală, unde au fost purtate discuții cu copilul, cu administrația și secția de internare. Totodată, au fost solicitate explicații de la autoritatea tutelară teritorială.

 „A invocat motive nefondate, ignorând interesul superior al copilului, au fost verificate legalitatea îndeplinirii atribuțiilor de către autoritatea tutelară, solicitând Procuraturii informații privind efectuarea concursul de selectare a autorității tutelare, care cu regret, nu s-a expus asupra legalității acestor acțiuni. Totodată, au fost solicitate informații de la Ministerului Muncii și Protecției Sociale în vederea acordării asistenței metodologice și ghidării autorității tutelare pentru asigurarea protecției necesare copilului, care a oferit un răspuns superficial”, se arată într-un comunicat emis de Avocatul Poporului pentru drepturile copilului.

Prin urmare, Maia Bănărescu constată că autoritățile responsabile de realizare deplină a drepturilor copilului nu-și realizează pe deplin atribuțiile, iar externarea externarea copilului a fost posibilă doar după intervenția Avocatului Poporului pentru drepturile copilului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: