MIR, reacție după decizia Guvernului de nu mai finanța instituția media: “Nu am primit o înștiințare oficială”
Full Article 2 minutes read

MIR, reacție după decizia Guvernului de nu mai finanța instituția media: “Nu am primit o înștiințare oficială”

Compania MTRK „MIR”,  care deține postul de televiziune interstatal MIR, a venit cu o reacție la declarațiile purtătorului de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, potrivit cărora Republica Moldova nu va cotiza cu niciun ban instituția media. Compania a declarat că nici Comitetul Executiv al CSI și nici MTRK „MIR” nu au primit vreo înștiințare privind încetarea finanțării televiziunii de către Republica Moldova. 

Într-o declarație oficială, MRTK „MIR” s-a referit și la declarațiile reprezentantului Guvernului, care a calificat postul de televiziune că fiind „un element de propagandă și dezinformare”. Reprezentanții comapaniei au menționat că MTRK „MIR” a fost creată pentru a „reflecta în mod obiectiv și imparțial viața socio-politică, economică și culturală a statelor fondatoare și relațiile lor internaționale, asigurând un schimb cultural larg între statele fondatoare, oferind populației o gamă largă de programe de televiziune și radio”.

„În 2022, posturile de televiziune „MIR” și „MIR 24” au difuzat un documentar despre cea de-a 50-a aniversare a președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, în 2021 un documentar din seria „Independența. Misiune posibilă” despre cea de-a 30-a aniversare a independenței republicii” se arată în text.

Totodată, compania a ținut să sublinieze că decizia de retragere din Acordul de constituire a MTRK „MIR” este luată prin decizia consolidată a șefilor statelor fondatoare ale companiei. „Nici Comitetul Executiv al CSI, nici MTRK „MIR” nu au primit vreun document oficial în acest sens, sau despre încetarea finanțării pentru reprezentanța națională a MTRK „MIR” în Republica Moldova”.

Amintim că, pe 4 aprilie, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a anunțat că „în premieră, țara noastră nu va oferi bani pentru televiziunea interstatală MIR”. Reprezentantul Guvernului a adăugat că „Republica Moldova, din banii contribuabililor, va oferi zero lei pentru propagandă și dezinformare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: