Mită la importul unei mașini. Doi inspectori vamali au fost reținuți și riscă până la 10 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Mită la importul unei mașini. Doi inspectori vamali au fost reținuți și riscă până la 10 ani de închisoare

Doi inspectori ai Biroului Vamal Nord au fost reținuți, în seara de 23 martie. Aceștia sunt bănuiți că ar fi pretins şi primit mită, în exerciţiul funcţiei, de la un bărbat care importa de peste hotare un automobil. Potrivit datelor preliminare, este vorba despre suma de 100 de euro şi 2000 de lei. În schimbul banilor, aceștia urmau să includă în actele de devamare a autoturismului taxa minimă.

Astfel, inspectorii vamali ar fi cerut de la persoana care însoţea autoturismul de model Ford Transit, 100 de euro pentru a include în actele vamale costul minim pentru devamare şi încă 2000 de lei pentru a înregistra maşina pe numele altui bărbat care, la momentul întocmirii documentelor, nu era prezent la faţa locului.

Potrivit unui comunicat publicat de Centrul Național Anticorupție (CNA), acţiunile celor doi inspectori sunt calificate drept corupere pasivă, comisă în exercitarea atribuţiilor de serviciu.

În seara de 23 martie, inspectorii au fost escortaţi la sediul DGT Nord a CNA, pentru audieri, după care au fost reţinuţi pentru 72 de ore.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 10 ani de detenţie, amendă penală, dar şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe o anumită perioadă. Amintim că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: