Mitropolia Moldovei, despre campania „Copiii LGBT în Școala Ta”: Creștinismul este intolerant față de homosexualitate
Full Article 3 minutes read

Mitropolia Moldovei, despre campania „Copiii LGBT în Școala Ta”: Creștinismul este intolerant față de homosexualitate

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove condamnă lansarea campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”, dezvoltată de Centrul de informații GENDERDOC-M. O declarație în acest sens a fost publicată astăzi, 9 noiembrie, pe pagina mitropoliei. 

Biserica Ortodoxă din Moldova susține că prin această campanie exista o tendință periculoasă de ridicare a homosexualității la rang de „normalitate”.

„Propaganda agendei LGBT și dezvoltarea acesteia sunt absolut inacceptabile, nici din punct de vedere social, nici din punct de vedere creștin.

Această campanie este inadmisibilă în orice circumstanțe. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că creștinismul este tolerant față de homosexuali și intolerant față de homosexualitate”, se arată în mesaj.

Mitropolia Moldovei susține că încurajarea globalizantă a libertinismului în rândul adolescenților nu va duce decât la autodistrugerea spirituală a umanității.

„Sfânta Scriptura, afirmă fără echivoc: homosexualitatea este un păcat. Propaganda LGBT în școli este un atac dur la adresa instituției familiei, a valorilor morale, precum și a normelor etice”, au adăugat reprezentanții Mitropoliei.

Totuși, mitropolia menționează că nu încearcă să instige la ură împotriva comunității LGBT din Republica Moldova.

„Doar să ne apărăm valorile şi tradiţiile, pentru a oferi tinerei generaţii o educaţie sănătoasă şi demnă, în spiritul învăţăturii creştin-ortodoxe, care a stat la baza genezei poporului nostru şi prin care am supravieţuit de-a lungul timpului în pofida nenumăratelor intemperii istorice prin care ne-a fost dat să trecem”, au remarcat aceștia.

Totodată, Mitropolia Moldovei îndeamnă credincioșii să semneze petiția online, creată de un grup de părinți din Republica Moldova, prin care se cere interzicerea campaniei „Copii LGBT în școala Ta”.

***

Amintim că în Republica Moldova, pe 7 noiembrie, a fost lansată campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Este prima campanie de conștientizare privind drepturile copiilor LGBT+ din țara noastră

Campania prezintă o serie de materiale care au scopul să ajute profesorii și profesoarele să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. De asemenea, profesorii și profesoarele au ocazia să-și testeze cunoștințele despre copiii comunității LGBT și despre propriul grad de acceptare a acestora. Campania se va desfășura în luna noiembrie.

Partidul Socialiștilor a condamnat inițiativa. „Propaganda LGBT în școli este un atac direct la adresa instituției familiei, a valorilor noastre tradiționale, precum și a normelor etice”, au comunicat socialiștii. În loc să soluționeze problemele social-economice, socialiștii cu declarat că „autoritățile moldovenești promovează și sprijină astfel de inițiative prin adoptarea diferitor acte normative, precum și prin susținerea directă și deschisă a comunității LGBT”. Totodată, partidul a solicitat Ministerului Educației „să se expună clar asupra inițiativei date și să o condamne ca fiind inacceptabilă”.

La rândul ei, Angelica Frolov, membră GENDERDOC-M, a declarat că „campania nu are nicio treabă cu guvernul, cu Maia Sandu și cu programul școlar”. „Dar dodonii imediat au reacționat că încă nu au dat căldură în școli, dar deja a venit propaganda. De fapt da, așa arată propaganda, doar că propagandă ruso-dodonisto-xenofoba”, a menționat Frolov.

Ministerul Educației susține că nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: