mitropolia.md

Mitropolia Moldovei, despre campania „Copiii LGBT în Școala Ta”: Creștinismul este intolerant față de homosexualitate

Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove condamnă lansarea campaniei „Copiii LGBT în Școala Ta”, dezvoltată de Centrul de informații GENDERDOC-M. O declarație în acest sens a fost publicată astăzi, 9 noiembrie, pe pagina mitropoliei. 

Biserica Ortodoxă din Moldova susține că prin această campanie exista o tendință periculoasă de ridicare a homosexualității la rang de „normalitate”.

„Propaganda agendei LGBT și dezvoltarea acesteia sunt absolut inacceptabile, nici din punct de vedere social, nici din punct de vedere creștin.

Această campanie este inadmisibilă în orice circumstanțe. Acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că creștinismul este tolerant față de homosexuali și intolerant față de homosexualitate”, se arată în mesaj.

Mitropolia Moldovei susține că încurajarea globalizantă a libertinismului în rândul adolescenților nu va duce decât la autodistrugerea spirituală a umanității.

„Sfânta Scriptura, afirmă fără echivoc: homosexualitatea este un păcat. Propaganda LGBT în școli este un atac dur la adresa instituției familiei, a valorilor morale, precum și a normelor etice”, au adăugat reprezentanții Mitropoliei.

Totuși, mitropolia menționează că nu încearcă să instige la ură împotriva comunității LGBT din Republica Moldova.

„Doar să ne apărăm valorile şi tradiţiile, pentru a oferi tinerei generaţii o educaţie sănătoasă şi demnă, în spiritul învăţăturii creştin-ortodoxe, care a stat la baza genezei poporului nostru şi prin care am supravieţuit de-a lungul timpului în pofida nenumăratelor intemperii istorice prin care ne-a fost dat să trecem”, au remarcat aceștia.

Totodată, Mitropolia Moldovei îndeamnă credincioșii să semneze petiția online, creată de un grup de părinți din Republica Moldova, prin care se cere interzicerea campaniei „Copii LGBT în școala Ta”.

***

Amintim că în Republica Moldova, pe 7 noiembrie, a fost lansată campania „Copiii LGBT în Școala Ta”. Este prima campanie de conștientizare privind drepturile copiilor LGBT+ din țara noastră

Campania prezintă o serie de materiale care au scopul să ajute profesorii și profesoarele să înțeleagă dificultățile pe care le întâmpină copiii LGBT+ din cauza stereotipurilor și a prejudecăților. De asemenea, profesorii și profesoarele au ocazia să-și testeze cunoștințele despre copiii comunității LGBT și despre propriul grad de acceptare a acestora. Campania se va desfășura în luna noiembrie.

Partidul Socialiștilor a condamnat inițiativa. „Propaganda LGBT în școli este un atac direct la adresa instituției familiei, a valorilor noastre tradiționale, precum și a normelor etice”, au comunicat socialiștii. În loc să soluționeze problemele social-economice, socialiștii cu declarat că „autoritățile moldovenești promovează și sprijină astfel de inițiative prin adoptarea diferitor acte normative, precum și prin susținerea directă și deschisă a comunității LGBT”. Totodată, partidul a solicitat Ministerului Educației „să se expună clar asupra inițiativei date și să o condamne ca fiind inacceptabilă”.

La rândul ei, Angelica Frolov, membră GENDERDOC-M, a declarat că „campania nu are nicio treabă cu guvernul, cu Maia Sandu și cu programul școlar”. „Dar dodonii imediat au reacționat că încă nu au dat căldură în școli, dar deja a venit propaganda. De fapt da, așa arată propaganda, doar că propagandă ruso-dodonisto-xenofoba”, a menționat Frolov.

Ministerul Educației susține că nu a fost consultat sau informat în prealabil despre campanie.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: