Mitropolitul Vladimir – din nou la Moscova. A oficiat o liturghie la care a participat și ambasadorul Moldovei în Rusia
Full Article 2 minutes read

Mitropolitul Vladimir – din nou la Moscova. A oficiat o liturghie la care a participat și ambasadorul Moldovei în Rusia

Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove Vladimir a efectuat o nouă deplasare în Federația Rusă, țară care continuă să ducă un război neprovocat și injust în Ucraina. Într-un comunicat publicat de Mitropolia Moldovei, se menționează că Vladimir a oficiat pe 8 octombrie o liturghie la bisercica „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Moscova. 

În Duminica a XVIII-a după Cincizecime, 8 octombrie 2023, ziua de prăznuire a Sfântului Cuvios Serghie de Radonej, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova, Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova. În ajunul zilei de sărbătoare, sâmbătă 7 octombrie, Înaltpreasfințitul Vladimir a slujit Slujba Privegherii. Alături de Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe din Moldova au slujit și liturghisit un sobor de preoți și diaconi în limba slavonă bisericească și română”, se arată în comunicatul Mitropoliei.

Potrivit unui comunicat al bisericii „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare”, la liturghie a participat și ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă Lilian Darii, reprezentanți ai diasporei moldovenești din Moscova și Patriarhul Rusiei Kirill.

De asemenea, precizăm că în comunicatul publicat de Mitropolia Moldovei se menționează că slujba religioasă a fost oficiată în limba română, însă în nota informativă a bisericii ruse se indică faptul că aceasta s-a desfășurat în așa-zisa „limbă moldovenească”.

Mitropolitul Vladimir - din nou la Moscova. A oficiat o liturghie la care a participat și ambasadorul Moldovei în Rusia

Screenshot

Amintim că, în decembrie 2022, Mitropolitul Vladimir a fost la Moscova, unde a participat la ședința comună a Sfântului Sinod și Consiliului Suprem Bisericesc al Bisericii Ortodoxe Ruse. Se întâmpla la doar două luni după ce Vladimir a participat la o adunare a bisericii ortodoxe ruse, care a avut loc la Mănăstirea „Sfântul Daniel” din Moscova. De menționat că în cadrul adunării au răsunat rugăciuni în sănătatea președintelui rus Vladimir Putin, care, în februarie 2022, a declanșat invazia asupra Ucrainei.

Atunci Mitropolitul Moldovei a fost decorat de patriarhul Kirill al Rusiei cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – ordinul patriarhal „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: