Mobilizare: Premierul Dorin Recean a convocat o ședință la Centrul Anticriză al Ministerului de Interne (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Mobilizare: Premierul Dorin Recean a convocat o ședință la Centrul Anticriză al Ministerului de Interne (VIDEO)

Premierul Dorin Recean a convocat pentru astăzi, 14 septembrie, la ora 16.00 o ședință la Centrul Anticriză al Ministerului de Interne la care vor participa toți reprezentanții structurilor de forță și ai autorităților publice locale din zonele afectate de ploile torențiale.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă.

Potrivit informațiilor oficiale, la momentul de față, au loc 26 de intervenții în raioanele Cantemir, Hîncești, Leova, Cimișlia, Ștefan Vodă.

Toate instituțiile de forță sunt mobilizate și pregătite să intervină în caz de necesitate. Guvernul roagă cetățenii să se abțină de la călătorii, iar în caz de necesitate sune la 112.

Precizăm că din cauza ploilor puternice din 14 septembrie, mai multe localități din țară, în special din sudul republicii, sunt inundate și se circulă cu dificultate pe drumuri.

În mai multe sate din raionul Leova, salvatorii au intervenit pentru a salva mai mulți oameni din calea viiturilor, dar și pentru a pompa apa acumulată în beciuri, subsoluri, garaje sau case. Comisia Situații Excepționale locală a activat mai mulți polițiști în localități.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a îndemnat oamenii să evite traseul R 34 Hâncești – Leova, Leova – Iargara. În urma precipitațiilor abundente acest tronson de drum a devenit greu accesibil, iar deplasarea pe el poate duce la blocarea mijloacelor de transport. Aici, apa a depășit un metru. Conducătorii auto au fost îndemnați să aleagă traseul spre Comrat pentru a evita situațiile de risc.

Și pe traseul R 35,  în preajma localității Tătărășeni din raionul Cantemir, nivelul apei este de peste jumătate de metru și se circulă cu dificultate.

Traficul este îngreunat în Strășeni pe strada 31 August din cauza acumulărilor de apă. Circulația este blocată la intersecția traseelor R-1 și G-82, unde trecerea sub calea ferată spre satul Negrești este impracticabilă. De asemenea, intrarea în localitatea Roșcani este blocată. În satul Recea, lângă biserică, un mal de pământ a căzut, afectând traficul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: