Modificări în cadrul Comisiei Unificate de Control. Delegația Rusiei va mai avea un membru
Full Article 2 minutes read

Modificări în cadrul Comisiei Unificate de Control. Delegația Rusiei va mai avea un membru

Membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit într-o ședință, în data de 25 noiembrie. În cadrul acesteia, s-a decis includerea unui nou membru în delegația Federației Ruse, precum și înlocuirea unui observator militar al părții moldovenești.

Modificările din partea moldovenească vin în legătură cu expirarea mandatului.

Totodată, în cadrul întrunirii, a fost raportată situația în Zona de Securitate, în perioada 17-23 noiembrie 2021. Astfel, printre incidente militarii au remarcat două cazuri, la Coșnița și la Rezina, când localnicii au depistat în sol câte un obuz vechi, ambele nefuncționale, rămase din timpul Războiului al Doilea Mondial.

„În ambele cazuri, obiectele au fost ridicate regulamentar de către geniștii Armatei Naționale și transportate pentru dezamorsare în condiții de siguranță”, comunică reprezentanții Comisiei.

În cadrul aceleiași ședințe, a fost aprobat planul activităților comune ale Forțelor Mixte de Menținere a Păcii pentru anul 2022. La fel, s-a analizat starea utilajelor și infrastructurii posturilor Forțelor Mixte de Menținere a Păcii, în contextul unei informații care se prezintă trimestrial de Comandamentul Militar Întrunit conform unei decizii a Comisiei Unificate de Control din 2009.

Următoarea ședință a Comisiei va avea loc peste o săptămână.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: