Moldova a pierdut peste 22 mln de lei din cauza devalizării carierei de piatră concasată din Pervomaisc
Full Article 2 minutes read

Moldova a pierdut peste 22 mln de lei din cauza devalizării carierei de piatră concasată din Pervomaisc

Procuratura Anticorupție gestionează dosarul în care este vizată devalizarea Carierei de piatră concasată din Pervomaisc, Ucraina. În dosar sunt vizați factori de decizie inclusiv din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, iar pagubele sunt estimate la circa 22,1 mln de lei. Informația a fost publicată pe 20 octombrie de Procuratura Generală, la solicitarea ex-deputatului Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandr Slusari.

Astfel, potrivit procurorilor, cauza penală a fost pornită în februarie 2021, de către Procuratura Generală. În prezent, dosarul este în gestiunea Procuraturii Anticorupție, care examinează acțiunile pretinse a fi ilegale ale unor factori de decizie din cadrul ÎS „Cariera de piatră concasată din Pervomaisc” și Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, prin prisma săvârșirii infracțiunii de abuz de serviciu. Procurorii au declarat că daunele provocate ar constitui peste 22,1 mln lei.

„Informăm societatea că, până în prezent, Procuratura Anticorupție a efectuat mai multe acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea cercetării circumstanțelor cazului complet, obiectiv și sub toate aspectele. În acest sens, precizăm că, printre acțiunile întreprinse de procurorii anticorupție pentru investigarea cazului sesizat, se numără și cererea de asistență juridică internațională, adresată în aprilie 2021, organelor competente din Ucraina, care la moment se află în proces de executare. Totodată, remarcăm că, referitor la acest subiect, Procuratura Anticorupție conlucrează eficient cu oficiul procurorului general al Ucrainei”, se arată în răspunsul Procuraturii.

Pe 13 octombrie, ex-deputatul Alexandr Slusari a scris pe pagina sa de Facebook că Moldova „de-facto a pierdut cariera de piatră concasată din Pervomaisc, regiunea Nicolaev”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: