Moldova a plătit pentru gazul din Rusia. Aproape 81 milioane lei, transferați în contul Gazpromului
Full Article 2 minutes read

Moldova a plătit pentru gazul din Rusia. Aproape 81 milioane lei, transferați în contul Gazpromului

Compania Moldovagaz a achitat datoria pe care o avea la Gazprom pentru gazele naturale furnizate în luna septembrie și în prima jumătate a lunii octombrie. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram. Potrivit oficialului, suma totală transferată în contul gigantului rusesc au ajuns circa 81 de milioane de lei.

„Cu asistența Guvernului Republicii Moldova, Moldovagaz SA a transferat 53,5 milioane de dolari SUA către PJSC Gazprom pentru aprovizionarea cu gaze naturale din septembrie. De asemenea, compania a transferat furnizorului 27,4 milioane de dolari ca avans în valoare de 50% din plata totală pentru livrările din octombrie”, a anunțat Vadim Ceban pe Telegram.

Precizăm că CSE  a decis în ședința din 19 octombrie gajarea, de către stat, a sistemului de transport de gaze al țării. Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, hotărârea va permite achitarea integrală de către MoldovaGaz către Gazprom a consumului de gaz pentru luna septembrie și avansul pentru octombrie.

Amintim că, anterior, Gazprom a atenționat Chișinăul că 20 octombrie este ziua în care ar putea sista în totalitate livrările de gaze, dacă nu primește plățile în avans.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: