Moldova a plătit pentru gazul din Rusia. Aproape 81 milioane lei, transferați în contul Gazpromului
Full Article 2 minutes read

Moldova a plătit pentru gazul din Rusia. Aproape 81 milioane lei, transferați în contul Gazpromului

Compania Moldovagaz a achitat datoria pe care o avea la Gazprom pentru gazele naturale furnizate în luna septembrie și în prima jumătate a lunii octombrie. Anunțul a fost făcut de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban, pe canalul său de Telegram. Potrivit oficialului, suma totală transferată în contul gigantului rusesc au ajuns circa 81 de milioane de lei.

„Cu asistența Guvernului Republicii Moldova, Moldovagaz SA a transferat 53,5 milioane de dolari SUA către PJSC Gazprom pentru aprovizionarea cu gaze naturale din septembrie. De asemenea, compania a transferat furnizorului 27,4 milioane de dolari ca avans în valoare de 50% din plata totală pentru livrările din octombrie”, a anunțat Vadim Ceban pe Telegram.

Precizăm că CSE  a decis în ședința din 19 octombrie gajarea, de către stat, a sistemului de transport de gaze al țării. Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, hotărârea va permite achitarea integrală de către MoldovaGaz către Gazprom a consumului de gaz pentru luna septembrie și avansul pentru octombrie.

Amintim că, anterior, Gazprom a atenționat Chișinăul că 20 octombrie este ziua în care ar putea sista în totalitate livrările de gaze, dacă nu primește plățile în avans.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: