Moldova își închide spațiul aerian pentru toate avioanele civile pe 1 și 2 iunie. Poliția anunță interdicție de zbor și pentru drone
Full Article 2 minutes read

Moldova își închide spațiul aerian pentru toate avioanele civile pe 1 și 2 iunie. Poliția anunță interdicție de zbor și pentru drone

Republica Moldova își închide parțial spațiul aerian, în zilele de 1 și 2 iunie, pentru asigurarea siguranței şi securității aeronautice, când țara noastră va găzdui Summit-ul Comunității Politice Europene. Excepție vor face aeronavele oficiale, cu care liderii UE vor ajunge în Moldova, anunță Inspectoratul General de Poliție (IGP).

Potrivit IGP, Moldova își va închide, astfel, spațiul aerian, pentru toate zborurile aeronavelor civilelor. Interdicția va intra în vigoare pe data de 1 iunie, ora locală 00:00 și se va menține până pe 2 iunie, ora locală 07:00. Excepție vor face aeronavele oficiale.

În cazul aeronavelor fără pilot (drone) civile, interdicția de zbor este pentru perioada 31 mai, ora 00:00, până pe 2 iunie ora 07:00.

„Autoritățile cu atribuții în domeniu au informat companiile aeriene din timp, pentru ca acestea să decidă cum reprogramează orarul de zbor al curselor aeriene, pentru a nu afecta mobilitatea pasagerilor”, precizează IGP.

Amintim că,anterior, și Autoritatea Aeronautică Civilă a anunțat că spațiul aerian al Moldovei va fi parțial închis în perioada 1-2 iunie. Atunci reprezentanții Autorității precizau că măsura este luată în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice pe 1 iunie 2023, când Moldova va găzdui 47 de șefi de state și de guverne.

***

Menționăm că pe 1 iunie, la Chișinău, va avea loc cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene. O invitație oficială în acest sens a fost semnată de președinta Maia Sandu și președintele Consiliului European Charles Michel și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: