„Moldova sănătoasă”. Programul de guvernare propus de Igor Grosu a fost publicat (DOC)
Full Article 1 minutes read

„Moldova sănătoasă”. Programul de guvernare propus de Igor Grosu a fost publicat (DOC)

Programul de guvernare al guvernului propus de Igor Grosu a fost publicat. Acesta a fost întitulat „Moldova sănătoasă” și conține măsuri urgente anticriză și anticorupție, dar și obiective naționale și priorități sectoriale pe termen mediu.

„Responsabilitatea noastră este în fața cetățenilor. Prin Programul „Moldova sănătoasă” și echipa cu care venim ne asumăm să luăm decizii responsabile pentru gestionarea crizei economice și pandemice, curățarea instituțiilor statului de oameni corupți și organizarea alegerilor anticipate”, a declarat Igor Grosu.

Documentul curpinde 42 de pagini și a fost împărțit în trei capitole. În plan imediat, Guvernul va solicita Parlamentului declararea stării de urgență pe o perioadă de cel puțin 30 zile, conform deciziei și recomandării Consiliului Suprem de Securitate din 13 martie 2021.

De asemenea, programul de guvernare prevede un pachet anticriză, estimat la 11 miliarde de lei, sau 5% din Produsul Intern Brut.

Program de Guvernare Moldova Buna v2 by newsmakermd on Scribd

Amintim că pe 23 martie candidatul desemnat la funcția de premier a făcut publică lista miniștrilor din eventualul guvern.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: