Moldova scapă de sărăcie cu ajutorul Austriei? Viena oferă un grant de 2 milioane de euro
Full Article 2 minutes read

Moldova scapă de sărăcie cu ajutorul Austriei? Viena oferă un grant de 2 milioane de euro

Guvernul Austriei va oferi Republicii Moldova 2 milioane de euro. Banii, sub formă de grant nerambursabil, vor fi investiți într-un program pentru ca țara să-și reducă sărăcia. Informația a fost comunicată de ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu pe 23 mai. 

Ministrul Muncii și Protecției Sociale Alexei Buzu a anunțat că „vom avea un nou program de suport de 2 milioane de euro din partea Guvernului Austriei”.

Aflat la Viena, Buzu a precizat că a avut o întrevedere cu omologul său austriac, ministrul Johannes Rauch.

„Am discutat despre mai multe oportunități de susținere a sistemului de protecție socială din Republica Moldova. În cadrul unui nou program țintit să reducă sărăcia, Republica Moldova va beneficia de un grant nerambursabil în valoare de aproximativ 2 milioane de Euro”, a precizat oficialul din Republica Moldova.

Potrivit lui Buzu, grantul va contribui la dezvoltarea măsurilor pentru reducerea și prevenirea sărăciei sau pentru atenuarea consecințelor socio-economice negative ale crizelor multiple pentru persoanele afectate de sărăcie și grupurile vulnerabile. În același timp, potrivit oficialului, grantul va contribui la asigurarea disponibilității, accesului, calității și accesibilității serviciilor de îngrijire și sănătate.

Banii vor fi investiți și în măsuri pentru incluziunea socială, măsuri pentru promovarea unei vieți independente, fără discriminare pentru persoanele cu dizabilități, prevenirea și combaterea violenței de gen, măsuri pentru combaterea sărăciei copiilor și promovarea sănătății și bunăstării copiilor prin îmbunătățirea participării lor materiale și sociale, inclusiv în măsuri pentru securitatea socială a grupurilor vulnerabile și afectate de sărăcie și extinderea sistemelor de protecție socială.

Potrivit unui raport al Băncii Mondiale, creșterea prețurilor la energie în Moldova a dus la o creștere a sărăciei în țară de la 28,2% la 35,3%. Aproximativ o treime dintre locuitorii Republicii Moldova nu-și permit să-și încălzească locuința. Această cifră este de patru ori mai mare decât media UE. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: