Moldova se pregătește de vaccinarea împotriva gripei. Câte doze sunt disponibile
Full Article 1 minutes read

Moldova se pregătește de vaccinarea împotriva gripei. Câte doze sunt disponibile

Republica Moldova dispune, la moment, de 218 000 de doze de vaccin antigripal. Potrivit Ministerului Sănătății, din numărul total, 188 000 de doze au fost procurate din sursele fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM), în timp ce alte 30 000 de doze au ajuns în țara noastră sub formă de donație.

Conform sursei citate, ambele loturi recepționate sunt stocate la Depozitul național de vaccinuri din cadrul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

Dozele de vaccin urmează să fie distribuite centrelor de sănătate publică, iar ulterior instituțiilor medico-sanitare publice din țară, pentru imunizarea copiilor și adulților din grupurilor cu risc sporit de îmbolnăvire, dar și a contingentelor profesionale.

Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va fi inițiată în curând.

Compoziția vaccinului corespunde recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății pentru emisfera de nord, sezonul 2022-2023.

Menționăm că, vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă. La fel ca în sezonul gripal precedent este recomandată vaccinarea concomitentă împotriva gripei și a infecției COVID-19.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: