Moldova și Ucraina s-au alăturat sancțiunilor UE împotriva celui mai mare producător rus de diamante
Full Article 2 minutes read

Moldova și Ucraina s-au alăturat sancțiunilor UE împotriva celui mai mare producător rus de diamante

Nouă țări, inclusiv Republica Moldova și Ucraina, s-au alăturat deciziei Uniunii Europene (UE) privind sancțiunile împotriva celui mai mare producător rus de diamante, grupul public Alrosa, şi a directorului său general, Pavel Marinîcev, scrie „Evropeiskaia Pravda”, cu referire la declarația Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell.

Potrivit lui Josep Borrell, țările candidate la UE – Macedonia de Nord, Muntenegru, Albania, Ucraina, Republica Moldova și Bosnia și Herțegovina, precum și țările membre a Asociației Europene a Liberului Schimb: Islanda, Liechtenstein și Norvegia – au decis să se alăture sancțiunilor împotriva grupului Alrosa.

„Ei se vor asigura că politicile lor naționale sunt în conformitate cu această decizie a Consiliului. Uniunea Europeană ține cont de acest angajament și îl salută”, a adăugat înalt diplomatul UE, pe 2 februarie.

Amintim că, pe 3 ianuarie, UE a adăugat pe lista de sancțiuni gigantul rus Alrosa și CEO-ul său, Pavel Marinîcev. Compania este o parte importantă a sectorului economic, oferind venituri semnificative guvernului Federației Ruse.

Această decizie completează interzicerea importurilor de diamante rusești inclusă în cel de-al 12-lea pachet de sancțiuni economice și individuale al UE, adoptat pe 18 decembrie 2023 în legătură cu războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.

Interzicerea diamantelor rusești face parte din efortul G7 de a priva Rusia de o sursă importantă de venituri din comerțul cu diamante.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: