Moldova și Ucraina vor primi €135 mln din partea Comisiei Europene, bani preconizați inițial pentru Belarus și Rusia
Full Article 1 minutes read

Moldova și Ucraina vor primi €135 mln din partea Comisiei Europene, bani preconizați inițial pentru Belarus și Rusia

Comisia Europeană a decis să transfere Ucrainei și Republicii Moldova €135 mln, bani preconizați inițial pentru Belarus și Rusia, informează pe 16 august serviciul de presă al instituției europene.

Banii vor fi alocați în cadrul programului Interreg.

„Decizia de a anula cooperarea prevăzută inițial cu Rusia și Belarus, datorită programelor noastre Interreg, este rezultatul războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei. Mă bucur că fondurile pe care le-am prevăzut inițial pentru această cooperare vor merge acum către programele UE cu Ucraina și Moldova. Acest lucru va contribui la consolidarea cooperării dintre regiunile UE și părțile interesate locale cu partenerii ucraineni și moldoveni”, a declarat comisarul european pentru politica regională, Elisa Ferreira.

Finanțarea va fi direcționată spre proiecte precum:

– dezvoltarea legăturilor de transport;
– servicii de sănătate;
– proiecte de educație și de cercetare;
– programe de incluziune socială;
– consolidarea capacității instituționale a autorităților publice

Sistarea colaborării dintre UE, Belarus și Rusia, în 2022, a permis redirecționarea sumei de €26 mln pentru susținerea proiectelor de colaborare cu Ucraina și Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: