Moldova va avea un muzeu al vinului și viței de vie: discuții la Chișinău
Full Article 1 minutes read

Moldova va avea un muzeu al vinului și viței de vie: discuții la Chișinău

În Republica Moldova va fi creat primul muzeu al vinului și viței de vie. Acesta va promova turismul și ofertele culturale conexe cu accent pe zonele rurale ale țării. Precizările au fost făcute de ministrul Culturii Sergiu Prodan. 

Prodan a comunicat despre o întrevedere cu șeful Misiunii Agenției SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în Moldova Jeff Bryan și managerul de proiecte în cadrul USAID Igor Spivacenco. La întâlnire a participat și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare Vladimir Bolea.

Oficialul a spus că s-au „abordat în acest format mai multe subiecte, în special un proiect de memorandum între Ministerul Culturii, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare și USAID Moldova privind un plan amplu de acțiuni pentru a crea primul muzeu al vinului și viței de vie, ca element al patrimoniului național în Republica Moldova”.

Potrivit lui Prodan, muzeul va promova turismul, industriile și ofertele culturale conexe „cu accent pe zonele rurale ale țării, inclusiv prin intermediul celor două oficii naționale – Oficiul Național al Turismului și Oficiul Național al Viei și Vinului, care sunt vizate ca implementatoare-cheie a acțiunilor”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: