Moldova va primi peste $200 mln de la Banca Mondială: jumătate împrumut, jumătate grant
Full Article 2 minutes read

Moldova va primi peste $200 mln de la Banca Mondială: jumătate împrumut, jumătate grant

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova un suport financiar în valoare de 211 milioane de dolari SUA pentru diverse programe sociale și economice

La ședința din 12 aprilie, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat inițierea negocierilor pentru acordarea resurselor financiare sub formă de grant și de împrumut.

Suportul bugetar va fi oferit după ce Ministerul Finanțelor a solicitat sprijinul Băncii Mondiale la un Program suplimentar de operațiuni pentru politici de dezvoltare pentru Republica Moldova.

„Astfel, va fi negociat un acord de finanțare cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD). Drept urmare, țara noastră va beneficia de un împrumut în valoare de 100 de milioane de dolari SUA și de un grant de 25 de milioane de dolari SUA”, comunică reprezentanții Parlamentului.

Se menționează că resursele financiare vor fi utilizate pentru stabilizarea și creșterea economiei, precum și pentru implementarea unor programe sociale și economice, care fac parte din agenda de reforme a Guvernului Republicii Moldova.

De asemenea, vor fi inițiate negocieri pentru încheierea Acordului de grant Fondul fiduciar multidonator dintre țara noastră și BIRD. Potrivit acestuia, Republica Moldova va primi un grant de 86 de milioane de dolari, iar banii vor fi folosiți pentru finanțarea necesităților bugetului de stat. Această asistență financiară va fi disponibilă până la data de 21 mai 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: