Moldova va primi un grant de €1,2 mln și un împrumut de €40 mln din Franța, pentru modernizarea domeniului forestier
Full Article 2 minutes read

Moldova va primi un grant de €1,2 mln și un împrumut de €40 mln din Franța, pentru modernizarea domeniului forestier

O agenție din Franța va oferi un împrumut Republicii Moldova în valoare de 40 de milioane de euro. Suplimentar, țara noastră va beneficia, de la aceeași agenție, de un grant în valoare de 1,2 milioane de euro. Banii vor fi investiți în domeniul forestier și modernizarea acestuia. 

Reprezentanții Parlamentului de la Chișinău au anunțat pe 4 decembrie că Agenția Franceză pentru Dezvoltare va acorda Republicii Moldova un suport financiar pentru fortificarea sectorului forestier.

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor în acest sens.

Proiectul Acordului de facilitate de credit, care urmează să fie încheiat cu Agenția Franceză de Dezvoltare, presupune acordarea unui împrumut în valoare de 40 de milioane de euro. Suplimentar, Republica Moldova va beneficia de un grant de 1,2 milioane de euro, oferit de aceeași instituție drept suport tehnic. Resursele financiare sunt destinate pentru implementarea reformelor în domeniul forestier și modernizarea acestuia, în conformitate cu toate reglementările și acquis-ul Uniunii Europene, precum și angajamentele Republicii Moldova din acordurile internaționale”, au comunicat reprezentanții Parlamentului.

Se menționează că Acordul de facilitate de credit dintre Republica Moldova și Agenția Franceză pentru Dezvoltare va implementa prevederile Memorandumului de Înțelegere dintre Guvernul de la Chișinău și Agenția Franceză pentru Dezvoltare, semnat la 17 octombrie 2023, în cadrul Platformei de Sprijin pentru Moldova.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: