Moldoveanul accidentat pe insula Bali: în doar 12 ore s-au colectat toți banii, 200 mii euro, pentru a-i salva viața
Full Article 3 minutes read

Moldoveanul accidentat pe insula Bali: în doar 12 ore s-au colectat toți banii, 200 mii euro, pentru a-i salva viața

În doar 12 ore s-au colectat peste 200 mii de euro pentru a-l salva pe tânărul moldovean aflat între viață și moarte pe insula Bali. Anterior familia și prietenii moldoveanului, accidentat în timpul unei vacanțe pe insulă, au anunțat că Marseli Mizerniuc are nevoie de 200 000 euro pentru o operație urgentă, dar și de o echipă de medici din Moldova care să zboare la Bali și să ajute la operația tânărului. Reprezentanții platformei de caritate, care au făcut public cazul, au anunțat că pe lângă bani, s-a reușit și identificarea medicilor care au acceptat să zboare pe insulă pentru a-l salva pe moldovean. 

Pe 27 februarie, platforma de caritate a publicat primul anunț cu privire la cazul moldoveanului accident pe insula Bali. În prima oră a zilei de 28 februarie, reprezentanții platformei au precizat că banii au fost adunați.

Am reușit să colectăm 201.336€ în 12 ore. Astăzi încă o dată m-am convins că moldovenii noștri sunt cei mai săritori la nevoie, Dumnezeu a lucrat frumos prin noi și acum totul e în mâinile lui și a lui Marseli. Fii puternic flăcăule, moldovenii din toate colțurile lumii azi au pus o părticică din inima lor către inima ta ca să reziste la cea mai complicată operație. Noi te așteptăm acasă sănătos”, au comunicat reprezentanții platformei de caritate.

În același timp a fost găsită o echipă de medici care să zboare de urgență la Bali și să ajute la operația tânărului moldovean.

Acum suntem în plină organizare a zborului, necătând de oră târzie, de mâine cu echipa de medici de la noi care au acceptat să zboare. Cum totul se întâmplă revin cu detalii, și numele medicilor”, au precizat reprezentanții platformei de caritate.

Potrivit descrierii de pe platforma de caritate, accidentul în care a fost implicat Marseli Mizerniuc a avut loc pe 20 februarie. În accident a fost implicată și prietena sa. În urma impactului, Marseli a ajuns în stare gravă la spital, cu fractura femurului stâng și sângerări pulmonare. Se menționa că după cinci zile de tratament inadecvat, starea lui Marseli s-a agravat, descoperindu-se că suferă de disecție a aortei ascendente, o condiție medicală extrem de gravă, care afectează fluxul sanguin către creier. Potrivit sursei, tânărul moldovean necesită două intervenții chirurgicale complexe la inimă.

UPDATE: Tânărul moldovean Marseli Mizerniuc a murit. Anunțul a fost făcut de reprezentanții platformei de caritate, care s-au ocupat de colectarea banilor pentru tânărul accidentat pe insulă.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: