Tânărul moldovean, accidentat pe insula Bali, a murit: „Băiatul acesta a unit o lume întreagă”
Full Article 3 minutes read

Tânărul moldovean, accidentat pe insula Bali, a murit: „Băiatul acesta a unit o lume întreagă”

Tânărul moldovean Marseli Mizerniuc, accidentat pe insula Bali, a murit. Anunțul a fost făcut de reprezentanții platformei de caritate, care s-au ocupat de colectarea banilor pentru tânărul accidentat pe insulă. 

Tare îmi pare rău să vă anunț. Stop donații pentru Marseli. Nu a rezistat mititelul. Până la urmă el a decedat. (…) Noi am făcut tot posibilul. Condoleanțe părinților și tuturor prietenilor. Băiatul acesta a demonstrat că există prietenie adevărată. Eu nu am văzut niciodată ca un om să aibă atât de mulți prieteni și atâta implicare. (…) Băiatul acesta a unit o lume întreagă”, a comunicat reprezentanta platformei de caritate Svetlana Sainsus.

Potrivit descrierii de pe platforma de caritate, accidentul în care a fost implicat Marseli Mizerniuc a avut loc pe 20 februarie. În accident a fost implicată și prietena sa. În urma impactului, Marseli a ajuns în stare gravă la spital, cu fractura femurului stâng și sângerări pulmonare. Se menționa că după cinci zile de tratament inadecvat, starea lui Marseli s-a agravat, descoperindu-se că suferă de disecție a aortei ascendente, o condiție medicală extrem de gravă, care afectează fluxul sanguin către creier. Potrivit sursei, tânărul moldovean necesita două intervenții chirurgicale complexe la inimă.

În doar 12 ore s-au colectat peste 200 mii de euro pentru a-l salva pe moldovean. Anterior familia și prietenii moldoveanului au anunțat că Marseli Mizerniuc are nevoie de 200 000 euro pentru o operație urgentă, dar și de o echipă de medici din Moldova care să zboare la Bali și să ajute la operația tânărului. Reprezentanții platformei de caritate, care au făcut public cazul, au anunțat că pe lângă bani, s-a reușit și identificarea medicilor care au acceptat să zboare pe insulă pentru a-l salva pe moldovean.

Cu puțin timp în urmă, platforma a anunțat că medicii din Moldova care au acceptat să-l opereze pe moldoveanul Marseli Mizerniuc nu pot ajunge în Bali. Aceștia aveau deja bilete, însă au fost anunțați de colegii lor din Bali că este ilegal să efectueze intervenția chirurgicală, cât nu există un acord oficial în acest sens. Iar dacă lucrătorii medicali vor efectua o intervenția riscă închisoare. Prin urmare, platforma de caritate a anunțat că a luat legătura cu ministra Sănătății Ala Nemerenco, inclusiv cu reprezentanți ai Președinției, pentru a „se încerca toate posibilitățile”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: