Moldovenii aflați în Israel, îndemnați să se înregistreze pe o platformă online, în contextul confruntărilor militare sângeroase. Precizările Ambasadei Moldovei
Full Article 2 minutes read

Moldovenii aflați în Israel, îndemnați să se înregistreze pe o platformă online, în contextul confruntărilor militare sângeroase. Precizările Ambasadei Moldovei

Cetățenii Republicii Moldova care se află în Israel sunt îndemnați să se înregistreze pe o platformă online, lansată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Ambasada Moldovei în Israel susține că platforma va facilita comunicarea cu funcționarii consulari, în contextul deteriorării „grave” a situației de securitate din Israel din ultimele zile.

„Solicităm cetățenilor Republicii Moldova să se înregistreze în formularul constituit de către MAEIE în vederea facilitării comunicării cu funcționarii consulari”, anunță Ambasada.

Cetățenii Republicii Moldova aflați în Israel se pot înregistra AICI.

Amintim că Guvernul Israelului a anunțat oficial, pe 8 octombrie, instituirea stării de război pe întreg teritoriul țării. Decizia a fost luată urmare a atacurilor masive din Fâșia Gaza palestiniană, care au început sâmbătă, 7 octombrie. Înainte de aceasta, liderul mișcării Hamas a anunțat declanșarea unei operațiuni – „Potopul Al-Aqsa” – împotriva Israelului, lansând sute de rachete dinspre Fâșia Gaza asupra teritoriului israelian. Potrivit ultimelor date, sute de persoane au fost ucise în Israel de când Hamas a lansat sâmbătă o ofensivă militară.

De menționat c, în contextul deteriorării grave a situației de securitate din Israel din ultimele zile, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europe a solicitat cetățenilor Republicii Moldova să nu să se deplaseze în Israel, iar celor care se află temporar – să părăsească teritoriul acestui stat imediat.

Linia de telefon de urgență a misiunii diplomatice ale Republicii Moldova în Israel este constituită și activă în regim de permanență (24/7):
+972527789772 sau la adresa de email: [email protected].

Centrul de apel al MAEIE poate fi contactat la numerele de telefon 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau numerele +373 22 23 20 02; +373 22 188 000 (inclusiv din străinătate), sau email: [email protected].


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: