Moldsilva: Brazii de Crăciun ar putea fi mai ieftini cu 20% anul acesta
Full Article 2 minutes read

Moldsilva: Brazii de Crăciun ar putea fi mai ieftini cu 20% anul acesta

Brazii de la pepinieriile Agenției „Moldsilva” ar putea costa cu circa 20% mai puțin anul acesta. Aceștia vor fi puși în vânzare în mai puțin de o lună. Declarația a fost făcută de către directorul agenției, pentru agenția IPN.

Directorul Agenției „Moldsilva”, Dumitru Cojocaru, a declarat că, la fel ca și în anii precedenți, brazii vor fi scoși la vânzare la jumătatea lunii decembrie, ca să reziste până la încheierea sărbătorilor de iarnă. După tăiere, brazii se păstrează aproximativ o lună. Inițial vor fi comercializate de la șase la opt mii de conifere. Dacă va exista cerere, număr va fi suplimentat.

Brazii vor fi aduși din pepinierele silvice de la Chișinău, Edineț, Glodeni, Iargara, Cimișlia, Strășeni, Nisporeni etc. Din cele 12 milioane de puieți din toate pepinierele silvice ale agenției, 15% sunt brazi.

La pepinieriile silvice, anul trecut prețul era de 36 lei/metru pentru molid. Brazii argintii sunt puțin mai scumpi. Dumitru Cojocaru spune că, în contextul pandemiei, când multă lume a fost afectată financiar, săptămâna viitoare va propune Consiliului de Directori reducerea prețului cu 20%.

***

Amintim că, autoritățile municipiului Chișinău au nunțat că, anul acesta, din cauza pandemiei, nu vor fi organizate iarmaroace, însă, tradițional, în centrul capitalei va fi amenajat pomul de Crăciun. Cel mai probabil, acesta va fi instalat în scuarul catedralei mitropolitane și nu în Piața Marii Adunări Naționale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: