Mor copacii pentru lemn. Tăieri ilegale în Rezervația „Plaiul Fagului”. Reacția Moldsilva (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Mor copacii pentru lemn. Tăieri ilegale în Rezervația „Plaiul Fagului”. Reacția Moldsilva (VIDEO)

Mai mulți copaci din Rezervația „Plaiul Fagului” ar fi fost tăiați ilegal. Alarma a fost dată de către liderul Partidului „Democrația Acasă” Vasile Costiuc, care a transmis imagini live de la fața locului. La scurt timp, Agenţia „Moldsilva” a anunțat într-un comunicat de presă că s-a autosesizat și va investiga cele întâmplate.

Vasile Costiuc, care s-a deplasat la fața locului, a declarat că ar fi fost agresat de către pădurarul rezervației și va depune o plângere la poliție. La fața locului a venit și fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuța.

Agenţia „Moldsilva” s-a autosesizat în urma secvenţelor video difuzate de la Rezervaţia Naturală „Plaiul Fagului” şi a anunțat că, în cadrul unei şedinţe operative, s-a discutat despre un plan de acţiuni pentru elucidarea tuturor circumstanţelor.

Totodată, s-a decis formarea a două grupuri de lucru cu implicarea specialiştilor din cadrul aparatului central al agenţiei. Primul va activa, nemijlocit, pentru verificarea situaţiei la Cantonul de pază nr. 12 (locul de unde provin imaginile cu masa lemnoasă stocată), iar al doilea grup va fi implicat la verificarea situaţiei în alte parchete ale Rezervaţiei Naturale „Plaiul Fagului”.

Rezultatele acestor anchete de serviciu vor fi făcute publice la finalizarea lor.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: