Moscova a publicat numărul soldaților ucraineni, care ar fi fost uciși de la începutul războiului
Full Article 2 minutes read

Moscova a publicat numărul soldaților ucraineni, care ar fi fost uciși de la începutul războiului

Ministerul rus al Apărării susține că deține informații despre „pierderile reale” ale armatei ucrainene în cele aproape două luni de la începerea războiului. Conform datelor publicate pe 18 aprilie, ar fi vorba despre peste 23 de mii de militari. 

„La ziua de azi, datele reale, obiective, ale părții ucrainene constituie 23 367 oameni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării și a precizat că în bilanț sunt incluși soldați, reprezentanți ai Gărzii Naționale și „mercenari străini”.

Instituția a publicat „date separate despre pierderile Gărzii Naționale ale Ucrainei, dobândite din documente ucrainene”. Acestea se referă la una dintre subdiviziuni – 3057 a Gărzii Naționale, pînă în data de 29 martie. Diviziunea respectivă a fost dislocată în Mariupol și include inclusiv Detașamentul „Azov”.

În listele concepute în ucraineană sunt numele de familie a 122 de decedați și 264 de răniți. Instituția rusă susține că deține documente care demonstrează că printre militarii ucraineni ar fi un număr mare de dezertori, răniți și pierduți fără urmă. Ministerul rus al Apărării nu a publicat însă actele respective.

Amintim că, săptămâna trecută, într-un interviu pentru CNN, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că pierderile armatei ucrainene constituie circa 2500-3000 de morți și 10 000 răniți. Pierderile armatei ruse sunt estimate de Kiev la 22,6 mii de oameni.

Partea rusă nu dezvăluie date despre pierderile sale. Ultimul bilanț a fost făcut public pe 25 martie. Atunci, Ministerul rus al Apărării susținea că au murit 1351 militari, iar 3 825 au fost răniți.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: