Comuniștii și socialiștii au înaintat o moțiune simplă împotriva politicilor ministrului Finanțelor
Full Article 2 minutes read

Comuniștii și socialiștii au înaintat o moțiune simplă împotriva politicilor ministrului Finanțelor

Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a înaintat o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Dumitru Budianschi. Proiectul a fost prezentat în plenul Parlamentului de către deputatul socialist Petru Burduja.

„Programul de guvernare, intitulat „Moldova vremurilor bune”, conținea promisiuni mirobolante de transformare și eficientizare a sectorului finanțelor publice, dând asigurări la un viitor prosper pentru cetățeni. În realitate însă, constatăm cu regret și alarmare că populația Republicii Moldova devine în pași galopanți tot mai săracă iar Ministerul Finanțelor, în frunte cu domnul Dumitru Budianschi nu a întreprins nici o măsură pentru depășirea crizei”, a declarat Burduja.

Reprezentantul BCS a declarat că se consideră iminent necesar întreprinderea unui șir de măsuri, precum revizuirea bugetului de stat pentru anul 2022, instituirea moratoriului asupra controalelor de stat, stabilirea cotei TVA de 0% pentru impozitul pe venitul reinvestit al agenților economici, instituirea reducerii cotei accizelor cu 50% și aplicarea scutirii de TVA cu „0” % pentru benzină și motorină și altele.

Conform Regulamentului Parlamentului, moţiunea simplă poate fi iniţiată de cel puţin 15 deputaţi.

Potrivit procedurii, textul moțiunii simple trebuie înaintat președintelui Parlamentului și urmează în decurs de 14 zile să fie supus dezbaterilor în legislativ.

Amintim că, la ședința Parlamentului din săptămâna trecută, BCS a mai depus o moțiune simplă pe numele unui alt ministru. Este vorba de ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Viorel Gherciu.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: