„Motivul că a fost foc a părut straniu”. Ceban, reacție la prezența pompierilor la concertul din PMAN
Full Article 3 minutes read

„Motivul că a fost foc a părut straniu”. Ceban, reacție la prezența pompierilor la concertul din PMAN

Primarul Ion Ceban a comentat prezența echipajelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență la concertul „Chișinău Youth Fest”, din ajun. „Organizatorii au comunicat că nu a fost nici o situație care a fost redată”, a spus Ceban. Totuși, a adăugat edilul, o astfel de intervenție prin mijlocul mulțimii „poate crea panică”. Potrivit lui Ceban, mașinile pompierilor puteau intra din spatele scenei. „Este mult mai aproape, fără a deranja”, a adăugat el. 

„Organizatorii au comunicat că nu a fost nici o situație care a fost redată așa cum a fost. Cel mai grav lucru este că în aceste circumstanțe, riscul unei astfel de intervenții cum a avut loc ieri cu autospecialele de pompieri pe mijlocul mulțimii pot crea panică și rugăm foarte mult autoritățile în aceste circumstanțe să gândească foarte bine cum acționează, pentru că este vorba de securitatea și sănătatea copiiilor și tinerilor. Dacă și ar fi fost ceva, ușor se putea intra din spatele scenei, acolo unde este acces de la Guvern, este mult mai aproape fără a deranja și fără a crea astfel de circumstanțe”, a menționat Ceban, la ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău din 23 septembrie.

Ce ține de arderea raportată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Ceban a comunicat: „Motivul că a fost foc sus, pe scenă, de câțiva metri și cineva l-a localizat tot a părut straniu, era vorba de artificii care am să rog colegii să explice organizatorilor pentru a fi exclus pe viitor acest lucru”.

În continuare, Ceban a mulțumit tuturor celor implicați la desfășurarea concertului și „chiar pompierilor”. „Ei tot au ajuns, din câte am văzut noi, nedumeriți în circumstanțele în care au fost”, a menționat el.

(UPDATE 15:43) Contactați de NM pentru o recție la afirmațiile lui Ion Ceban, reprezentanții IGSU au spus: „Noi nu comentăm declarațiile politice ale liderilor politici. Acțiunile salvatorilor și pompierilor au fost în conformitate cu regulamentele Inspectoratului”.

Două mașini ale pompierilor au trecut, în seara zilei din ajun, prin mulțimea din Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). În centrul capitalei avea loc festivalul Chișinău Youth Fest. Pentru NewsMaker, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a menționat că pompierii au fost solicitați după ce pe acoperișul scenei au ars focuri de artificii. În total, la fața locului, au fost îndreptate 6 echipaje ale Inspectoratului. Potrivit reprezentantei Inspectoratului, arderea a fost lichidată până la intervenția pompierilor. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: