Năstase vrea 1 mln de lei de la Dumitru Mișin și Jurnal TV după declarațiile de la dezbaterile electorale
Full Article 3 minutes read

Năstase vrea 1 mln de lei de la Dumitru Mișin și Jurnal TV după declarațiile de la dezbaterile electorale

Andrei Năstase, candidat independent la alegerile prezidențiale, solicită scuze publice și despăgubiri în mărime de 1 milion de lei de la jurnalistul Dumitru Mișin și Jurnal TV. Acesta îl acuză pe Mișin de defăimare, după ce, în timpul dezbaterilor electorale din 15 octombrie, a fost adresată o întrebare cu privire la o întâlnire la un hotel din capitală, pe care Năstase ar fi avut-o în timpul actualei campanii electorale cu contracandidații săi Irina Vlah, Alexandr Stoianoglo și Natalia Morari. Năstase, care era reprezentat de către colega sa, Inga Grigoriu, a intervenit telefonic în timpul dezbaterilor și l-a numit „killer mediatic” pe Mișin. A doua zi, acesta a expediat jurnalistului și postului de televiziune o cerere prealabilă de chemare în judecată.

Andrei Năstase a susținut în data de 16 octombrie o conferință de presă în care a abordat subiectul presupusei sale întâlniri cu Alexandr Stoianoglo, Natalia Morari și Irina Vlah, invocat la debaterile de la Jurnal TV. Acesta a negat că s-ar fi întâlnit cu aceste persoane, acuzându-l pe Dumitru Mișin de defăimare.

Aceste afirmații sunt în totalitate neadevărate, sunt falsuri inventate. Mă defăimează și îmi afectează grav onoarea, deminitatea și reputația profesională, pentru că un asemenea eveniment nu a existat. Este o fabulație impertinentă menită să mă discrediteze în fața oamenilor, în fața alegătorilor cu doar câteva zile înainte de scrutinul prezidențial, la care particip în calitate de candidat independent. (…) Enunțurile calomnioase au fost exprimate cu rea credință, în mod premeditat, în contextul campaniei electorale, cu scopul de a mă defavoriza electoral, de a mă defăima și de a mă discretida în fața electoratului, insinuând asocierea mea cu persoane și poziții care care contravin calității mele de candidat independent, valorilor și viziunilor mele civice, politice și geopolitce”, a spus el.

Andrei Năstase a declarat că a trimis o cerere prealabilă lui Dumitru Mișin și companiei Reforma Art SRL, deținătoarea Jurnal TV, în care solicită ca aceștia să dezmintă, în maxim 12 ore, afirmațiile în cauză prin difuzarea unei declarații, indicate în document, la postul de televiziune, în același interval orar. De asemenea, acesta a solicitat despăgubiri în mărime de 1 000 000 de lei pentru prejudiciul moral cauzat, sumă pe care, potrivit lui, o va dona unui fond care sprijină presa liberă și independentă.

Andrei Năstase a declarat că, în cazul în care jurnalistul și postul TV nu se vor conforma cerințelor sale, îi va acționa în judecată.

NM a solicitat un comentariu de la Dumitru Mișin, însă, deocamdată, nu am primit un răspuns.

***

Precizăm că, pe 16 octombrie, în timpul dezbaterilor electorale pentru alegerile prezidențiale de la Jurnal TV, moderatorul acestora, Dumitru Mișin, a declarat că colegii săi l-au văzut pe Andrei Năstase, în timpul actualei campanii electorale, împreună cu câțiva dintre contracandidații săi – Irina Vlah, Alexandr Stoianoglo și Natalia Morari – într-un hotel din Chișinău. Jurnalistul a întrebat-o pe Inga Grigoriu, reprezentanta lui Andrei Năstase, care a participat la dezbateri în locul candidatului, de ce acesta s-a întâlnit cu ei. Grigoriu a răspuns că nu cunoaște nimic despre presupusa întâlnire, iar ulterior Năstase a făcut o intervenție telefonică, în care a negat că s-ar fi întâlnit cu persoanele vizate. El l-a acuzat pe Dumitru Mișin că ar fi „killer mediatic”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: