Natalia Gavrilița a discutat cu omologul său român despre posibilitatea asigurării cu păcură a Moldovei
Full Article 2 minutes read

Natalia Gavrilița a discutat cu omologul său român despre posibilitatea asigurării cu păcură a Moldovei

Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut, pe 20 ianuarie, o discuție telefonică cu omologul său român Nicolae Ciucă. În contextul instituirii stării de urgență în sectorul energetic din țara noastră, cei doi premieri au vorbit despre posibilitatea asigurării cantităților necesare de păcură Republicii Moldova.

Potrivit unui comunicat emis de Guvernul României, pentru a examina acest demers, partea moldovenească trebuie să vină cu o solicitare oficială în acest sens

De asemenea, cei doi oficiali au vorbit și despre pregătirea următoarei ședințe comune de guvern, care urmează să aibă loc în viitorul apropiat.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a reiterat deschiderea şi disponibilitatea României de a sprijini Republica Moldova.

Parlamentul Republicii Moldova a instituit joi starea de urgenţă în sectorul energetic. Măsura va fi în vigoare timp de 60 de zile, din cauza riscului ca Gazprom să suspende livrarea de gaze.

Moldova și Gazprom, cea mai mare companie producătoare de gaze naturale din lume, au semnat un contract pentru livrarea de gaze valabil cinci ani care a intrat în vigoare din 1 noiembrie și care prevede ca Moldova să plătească un avans de plată până pe data de 20 a fiecărei luni.

În octombrie, anul trecut, Moldova a apelat la măsura de instaurare a stării de urgență din motive similare.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: