Natalia Gavrilița la Moldova Business Week 2022: „Vă promit că vom tinde să oferim condiții mai competitive”
Full Article 3 minutes read

Natalia Gavrilița la Moldova Business Week 2022: „Vă promit că vom tinde să oferim condiții mai competitive”

Investitorii continuă să aleagă Republica Moldova ca destinație de afaceri, a declarat premierul Natalia Gavrilița,  la forul economic al țării „Moldova Business  Week  2022”. Șefa Executivului a spus că în ultimii doi ani s-a reușit atragerea mai multor proiecte investiționale din țări precum Belgia, Olanda, Turcia, SUA, Germania, Lituania și Marea Britanie.

„Domenii ca tehnologiile informaționale și comunicațiile, serviciile externalizate pentru business, cercetarea și dezvoltarea, producția de electronice și de energie regenerabilă devin foarte atractive pentru investitori. Vă promit că vom tinde să oferim condiții mai competitive pentru business și mai puțin împovărătoare decât alte țări din regiune”, a spus prim-ministra.

La rândul său Marin Ciobanu, directorul general al Agenției de Investiții a precizat că investitorilor le sunt oferite un set de oportunități și instrumente, care ne fac competitivi la nivel regional și au impact direct asupra îmbunătățirii climatului de afaceri.

Acestea sunt centrate pe politici și strategii concrete de formare a capitalului uman – un factor important pentru atragerea investitorilor și dezvoltarea afacerilor. În următorii ani, inclusiv pe platforma Agenției de Investiții, ne dorim crearea unui centru de cercetare și formare   profesională,  care   va   contribui   la   promovarea   societății   bazate   pe cunoștințe, inclusiv prin fortificarea activităților de cercetare şi de dezvoltare, inovare şi transfer tehnologic orientate spre eficiență şi competitivitate”, a menționat Marin Ciobanu.

Janis Mazeiks, șeful Delegației Uniunii Europene în  Moldova afirmă că Uniunea Europeană rămâne un partener-cheie pentru Moldova.

„Oportunitățile oferite de Uniunea Europeană sunt în mod clar cea mai bunăcale pentru ca afacerile să iasă din criza generată de pandemie, de război și de creșterea prețurilor la energie. Poate că este și modalitatea de a scăpa de piețele mai puțin previzibile”, a declarat oficialul.

Și ambasadorul SUA  în Moldova Kent D. Logsdon a vorbit la forul economic.

„Statele Unite ale Americii sunt un partener dedicat al Republicii Moldova – la fel cum am făcut-o în ultimii 30 de ani, susținem Moldova în procesul de îmbunătățire a climatului investițional, dar și încurajăm creșterea comerțului bilateral între SUA și Moldova, pentru un viitor mai prosper pentru toți moldovenii”, a menționat ambasadorul.

Moldova Business Week este cel mai important eveniment economic din Republica Moldova consacrat mediului de afaceri, promovării exporturilor și atragerii investițiilor. Acesta presupune un ansamblu de instrumente și platforme de comunicare menite să orienteze atenția investitorilor spre sectoarele strategice ale economiei naționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: