„Ne uităm ca să nu fie admise fraude majore”. Litvinenco a mers la Bender (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Ne uităm ca să nu fie admise fraude majore”. Litvinenco a mers la Bender (VIDEO)

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco se află la ieșire din localitatea Bender. Potrivit acestuia, reprezentanții PAS supraveghează buna desfășurare a scrutinului electoral.

„Noi monitorizăm situația cu privire la votarea cetățenilor noștri care locuiesc în stânga Nistrului. Ne uităm ca să nu fie admise fraude majore și să nu se întâmple acel scenariu pe care îl are în minte Igor Dodon – să cumpere 70 de mii de voturi din această regiune”, a declarat Litvinenco pentru NM.

„Colegii noștri, locatarii din Hagimus, au văzut cum oamenilor li se plătește. Chiar la 300 de metri de secția de votare. Nu este video, dar este declarația doamnei. Într-un alt caz, o persoană a fotografiat momentul cum persoanele intră într-un automobil și li se dau bani”, a mai spus Litvinenco.

NM a solicitat o reacție din partea Carmenei Sterpu, purtătoarea de cuvânt a Partidului Socialiștilor.

„Toată lumea vede cum deputații PAS încearcă, în mod repetat, să blocheze dreptul la vot al cetățenilor moldoveni din stânga Nistrului, inclusiv prin intimidarea acestora. Acest fapt este la vedere și reprezintă o încălcare gravă a normelor democratice, a codului electoral și a Constituției. Iar minciunile deputatului Litvinenco fac parte din acest proces de manipulare, de intimidare a cetățenilor și de obstrucționare a votului în secțiile din zona transnistreană”, a spus Carmena Sterpu.

Menționăm că până la ora 11:00, oamenii legii au fost sesizați cu privire la 14 cazuri de presupuse încălcări electorale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: