„Ne vom vedea foarte des”. Maia Sandu s-a întâlnit cu Laima Vaikule și membrii Bi-2 după concertul de Hramul Chișinăului
Full Article 2 minutes read

„Ne vom vedea foarte des”. Maia Sandu s-a întâlnit cu Laima Vaikule și membrii Bi-2 după concertul de Hramul Chișinăului

Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu membrii trupei rusești Bi-2 și cântăreața letonă Laima Vaikule, după evoluția acestor la concertul consacrat Hramului Chișinăului, care a avut loc pe 14 octombrie din PMAN. Un videoclip care prezintă momente din timpul întrevederii a fost publicat pe rețelele de socializare. 

Potrivit video-ului, Maia Sandu s-a întâlnit cu membrii Bi-2 și Laima Vaikule. Unul dintre liderii renumitei trupei rusești, Alexandr Uman (Șura), i-a făcut cunoștință șefei statului cu cântăreața letonă.

În timpul întâlnirii, Alexandr Uman i-a mulțumit președintei Sandu pentru faptul că a acordat cetățenia Republicii Moldova câtorva membri ai Bi-2.

Suntem oameni iubitori de libertate și suntem bucuroși să-i ajutăm pe cei care cred în democrație, care cred în pace. Mulțumesc că ați venit astăzi și pentru că ne susțineți”, a răspuns Maia Sandu.

În același timp, artistul i-a spus Maiei Sandu: „O parte din colectivul nostru sunt cetățeni ai Moldovei, de aceea ne vom vedea foarte des”.

Precizăm că, în aprilie 2024, chitaristul Bi-2, Maxim Andriușcenko, producătorul formației, Alexei Levcenko, și membrii familiilor lor au solicitat obținere cetățeniei Republicii Moldova. Șeful Cabinetului președintei, Adrian Băluțel, a sugerat anterior că motivul solicitării are legătură cu persecuțiile autorităților ruse împotriva membrilor Bi-2, care nu susțin invazia Rusiei asupra Ucrainei.

Pe 27 mai, Maia Sandu a semnat un decret prin care a fost acordată cetățenia țării noastre solicitanților.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: