NewsMaker are nevoie de voi. Susține pe Patreon redacția în care ai încredere
Full Article 3 minutes read

NewsMaker are nevoie de voi. Susține pe Patreon redacția în care ai încredere

Susțin jurnalismul independent și de calitate din Republica Moldova și contribuie, astfel, la dezvoltarea sa. Vorbim despre patronii redacției NewsMaker – oameni care rezonează cu munca pe care o facem și ne susțin cu câte o contribuție lunară benevolă pe platforma Patreon.com. Grație contribuției acestora, redacția NewsMaker a realizat unul dintre obiectivele sale – crearea unui studio video, grație căruia să putem aduce pe piața mediatică din Moldova conținut video și audio de calitate.

Dar, prieteni, să începem cu începutul. Redacția NewsMaker este parte a Patreon de cinci luni. Pe această platformă, poți ajuta presa din Republica Moldova în care ai încredere, și nu doar. Am decis să vă spunem pe ce se bazează bugetul editorial, de ce avem nevoie de sprijinul dumneavoastră și ce am făcut deja datorită acestuia.

Așadar, cea mai mare parte a bugetului nostru este alcătuită din granturi pe care donatorii ni le alocă pentru diverse proiecte. Puteți găsi lista donatorilor noștri aici. Acești bani merg doar pentru nevoile anumitor proiecte. Ele nu pot fi redirecționate către alte nevoi editoriale.

Cealaltă parte a bugetului provine din reclame și articole promoționale care sunt postate pe site-ul nostru web pe și rețelele sociale. Din păcate, volumele pieței de publicitate din Republica Moldova sunt încă destul de mici, iar veniturile editoriale din publicitate sunt de doar 12-15%. Până nu demult, doar acești bani, veniți din publicitate, îi puteam cheltui pe alte nevoi ale redacției, care nu țin de proiecte directe.

În luna mai am creat o pagină Patreon care numără la moment 69 de cititori care ne susțin. În acest timp, am strâns aproape 2000 de euro, pe care am decis să-i cheltuim pentru dezvoltarea studioului nostru video. Încăperea a fost renovată săptămâna trecută. Acum, în noul studio video, recent renovat, este mult mai convenabil să filmăm în format video, să înregistrăm audio, să faceți podcasturi audio și chiar să montăm totul. Astfel, acum fiecare produs video și audio NM are o contribuție din partea dragilor noștri patroni.

Pe această cale, vrem să le mulțumim și să împărtășim cu voi o fotografie și chiar un scurt videoclip cum a decurs întreg procesul.

NewsMaker are nevoie de voi. Susține pe Patreon redacția în care ai încredere

Processed with VSCO with m5 preset

După cum înțelegeți acum, datorită sprijinului patronilor, putem implementa proiecte la care am visat de mult, care ne fac munca din ce în ce mai bună. Ne dorim să ne dezvoltăm redacția, să ajungem la un nou nivel cu proiecte din ce în ce mai interesante.

Susținătorii noștri de pe Patreon s-au dovedit a fi o comunitate foarte cool de oameni activi, gânditori, creativi și liberi. Au devenit literalmente membri ai echipei noastre, cu care am format o comunitate prietenoasă – într-un chat special numai pentru patroni, unde… Dar, mai multe despre asta vă povestim în publicațiile următoare J.

Alăturându-vă comunității noastre prietenoase, contribuiți la dezvoltarea jurnalismului de calitate și onest din Republica Moldova! Pentru a ne susține pe Patreon – accesați acest link.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: