Nicolae Furtună își cere scuze, dar nu demisionează: „Din punct de vedere medical, este un termen corect”
Full Article 2 minutes read

Nicolae Furtună își cere scuze, dar nu demisionează: „Din punct de vedere medical, este un termen corect”

Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) Nicolae Furtună a prezentat scuze publice, după ce, în ajun, a declarat că noul coronavirus a luat viața celor care „și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. În cadrul unui briefing din 8 septembrie, acesta a precizat că s-a referit la termenul medical „povara infecției COVID-19” și nu la sensul social al sintagmei.

„Eu am făcut referință medicală și nu socială. Nu este pentru prima oară când termenul este utilizat, inclusiv de mine. Dar dincolo de acestea, vreau să vin cu compasiune și empatie față de cei care nu au înțeles corect mesajul meu. Îmi aduc scuzele de rigoare pentru cei care într-un fel sau altul au înțeles altfel expresia „povara infecției COVID”. Din punct de vedere medical, este un termen corect”, a declarat Nicoale Furtună.

Șeful ANSP a mai spus că este solidar cu cei care și-au pierdut persoanele apropiate din cauza complicațiilor de sănătate provocate de infecția COVID-19.

„Eu sunt om viu și sufăr de rând cu toate persoanele și cu colegii mei care s-au infectat în timpul pandemiei. Săptămâna trecută am petrecut pe ultimul drum un fost coleg de grupă. Scopul meu este de a aduce încă o dată scuzele de rigoare pentru înțelesul expresiei „povară”. Precizez încă o dată că este vorba despre „povară medicală””, a declarat Furtună.

Reacția vine după ce, în cadrul unei emisiuni televizate din 7 septembrie, Nicolae Furtună a declarat: „Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur.  Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare”.

Declarația a provocat critici acide pe rețelele de socializare, iar numeroși politicieni, inclusiv președintele PDM Pavel Filip, care se află în coaliția de guvernare, i-au cerut demisia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: