Nicolae Furtună și-a anunțat demisia din funcția de șef al ANSP. Cine îl va înlocui
Full Article 2 minutes read

Nicolae Furtună și-a anunțat demisia din funcția de șef al ANSP. Cine îl va înlocui

Premierul Ion Chicu l-a convocat pe 8 septembrie într-o ședință pe directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, în cadrul căreia Nicolae Furtună și-a anunțat demisia.

„Premierul a apreciat profesionalismul domnului Furtună și i-a mulțumit pentru muncă și efortul depus în calitatea sa de manager al ANSP într-o perioadă extrem de dificilă pe plan național și global. Ion Chicu și-a exprimat regretul profund pentru declarațiile lansate recent în spațiul public de către ex-conducătorul ANSP”, se arată într-un comunicat publicat de reprezentanții guvernului.

În perioada următoare interimatul funcției de Director al ANSP va fi asigurat de către Vasile Guștiuc.

După anunțul privind demisia lui Furtună a publicat un mesaj și ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu.

„Îmi cer scuze de la fiecare persoană care a pierdut pe cineva drag din cauza infecției COVID-19, medicii au făcut tot posibilul pentru a le salva viața. Îi mulțumim domnului Furtună pentru toată munca realizată în gestionarea situației epidemiologice, pentru profesionalism și dedicație”; a scris aceasta pe pagina sa de Facebook.

Regret declarațiile inadecvate ale domnului Furtună expuse public în cadrul unei emisiuni TV și care au afectat întreaga…

Posted by Viorica Dumbrăveanu on Tuesday, 8 September 2020

Amintim că, în cadrul unei emisiuni televizate din 7 septembrie, Nicolae Furtună a declarat: „Nu vreau să fiu judecat şi să nu par cinic, dar în toată lumea COVID-ul a luat viaţa celor care şi aşa erau o povară pentru ei şi pentru cei din jur.  Oameni care se chinuiau, în stadii terminale de cancer, în stadii avansate de diabet zaharat, cu patologii cardiovasculare”.

Declarația a provocat critici acide pe rețelele de socializare, iar numeroși politicieni, inclusiv președintele țării Igor Dodon și liderul PDM Pavel Filip, care se află în coaliția de guvernare, i-au cerut demisia.

Ulterior, Nicolae Furtună a organizat un briefing de presă și a prezentat scuze publice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: